NYHETSBREV

Mudsensoren som tar alt

Elteco har en ny flerfase mud-måler som kan benyttes der man i dag trenger en rekke forskjellige målere.

Henning Andresen fra Elteco viser en mud-måler fra italienske Valcom, på OTD i Stavanger 2015.
Henning Andresen fra Elteco viser en mud-måler fra italienske Valcom, på OTD i Stavanger 2015. Bilde: Joachim Seehusen

Elteco har en ny flerfase mud-måler fra Italienske Valcom som kan benyttes der man i dag trenger en rekke forskjellige målere. Grunnlaget er en venturi, eller innsnevring av røret. Så kommer en DP-celle som måler differansetrykket inn på venturien. Forskjellene i hastighet inn og ut av røret blir målt, og avanserte algoritmer beregner så sammensetningen og tetthet. Den nye Valcom-måleren kan benyttes opp til 10 000 psi.

– Den håndterer olje, gass, vann og fraksjoner av faststoff. Totale målefeil blir redusert til godt under fem prosent, lover produktansvarlig Henning Andresen.

Andresen sier måleren kan leveres i en rekke forskjellige materialer, avhengig av hvor korrosivt miljøet eller mudstrømmen er. Hver enkelt måler er skreddersydd for den aktuelle kunden. Den kan utstyres med en rekke forskjellige sensorer. Han antyder at prisen vil ligge rundt 2.5 til 3 millioner kroner for en enhet.

– Vi har allerede hatt kunder som har vurdert den. Interessen er der, men ikke prosjektene. Vi kan også tilby leie i en testfase, og så avregne om det blir kjøp, sier Andresen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.