IT

MTU-drømmen knust for godt

ENDEN PÅ VISA: MTU sank til bunns, og drømmen om eget telenett brast for gründer Stein Matre.
ENDEN PÅ VISA: MTU sank til bunns, og drømmen om eget telenett brast for gründer Stein Matre. Bilde: Finn Halvorsen

Etter tre måneder med gjeldsforhandlinger er det nå satt endelig sluttstrek for Larvik-baserte MTU Gruppen, skriver Dagens Næringsliv.

Dermed er gründer Stein Matres drøm om å bli en konkurrent til Telenor og NetCom – med eget utbygd nett – gått i grus. Han mener selv å personlig ha tapt 600 millioner kroner på konkursen.

Les også: Åpner GSM-nett nummer fire

– Det er helt uvirkelig, sier Matre til DN.

Angrer bittert

Matre valgte å gå til offentlige gjeldsforhandlinger i fjor høst, etter problemene i datterselskapet MTU Nett. Det angrer han på i dag.

Les også: Ber kundene rømme fra MTU

– Vi har milliardbeløp til gode i gruppen, men de er tvistet. Dette er ting som tar tid, men vi visste ikke at gjeldsordninger måtte avsluttes så raskt, fortviler han overfor avisen.

Betalte ned gjeld

MTU betalte senest i august ned et banklån på 80 millioner i august, like før finanskrisen slo inn for fullt. Den likviditeten kunne kommet til bedre nytte senere, medgir han.

– Det skulle vi aldri ha gjort, sier han.

Det som står igjen av MTU Gruppen nå, er ifølge DN i hovedsak den vanskeligstilte svenske telekjeden Aircall og et par næringsbygg. Det er registrert krav på 200 millioner kroner til boet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.