ARKIVNYHETER

Mot hjemmeseier i Hamar

Fortauene langs Strandgata er dårlig egnet til å ta unna trafikken når det er mye folk. Dobloug Entreprenør ligger godt an til å få jobben med å utvide dem.
Fortauene langs Strandgata er dårlig egnet til å ta unna trafikken når det er mye folk. Dobloug Entreprenør ligger godt an til å få jobben med å utvide dem. Bilde: Google

Det nest laveste anbudet er gitt av Maskinanlegg fra Brumunddal. Det er på 21,569 mill. Tredje og siste deltager i konkurransen er Anleggsgartner Arnesen fra Elverum som vil ha 23,018 mill.

Strandgata har en rekke bygården på den ene siden og en park på den andre. Gata ligger sentralt i byen, fortauene brukes flittig av fotgjengere, men de er smale og dårlig egnet til å ta unna trafikken.

Problemet skal løses ved å ta litt av parken og sideforskyve gata. Fortauet mot bygårdene skal bli fem meter bredt. Fortauet langs parken fjernes og erstattes med en turveg som skilles fra kjørebanen med en grøntrabatt. Oppdraget omfatter også omlegging og utskifting av kabler i bakken. På deler av strekningen blir det etablert snøsmelteanlegg.

Hele strekningen som skal oppgraderes er 480 meter lang og utgjør mesteparten av Strandgata.

Gata har status som fylkesveg 222. Oppgraderingen er et samarbeidsprosjekt mellom Statens vegvesen og Hamar kommune.

Prosjekteringen er utført av Cowi og Villbring landskap. Den som får kontrakten må gjøre seg ferdig innen 1. juli neste år.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.