IKT

Mobilutfordrer i løvens hule

Alcatel var nesten hektet av mobiltoget for fem-seks år siden. Nå de er kommet sterkt tilbake, ikke minst takket være joint-venture konstellasjonen Evolium, hvor Alcatel og Fujitsu eier henholdsvis 66 og 34 prosent. Evolium har tette kontakter til japanske NTT DoCoMO, blant annet i form av lisens- og patentavtaler.

- Vi var i fjor verdens raskest voksende mobilleverandør med en rekke viktige kontrakter både hva GSM- og UMTS-infrastruktur angår, sier Marc Rouanne, sjefen for Alcatels mobilnettprodukter. Han legger til at tendensen fortsetter i inneværende år.

Til tross for mange kritiske UMTS-røster, tror Rouanne på UMTS, fordi brukeren alltid er oppkoblet med over 300 kbit/s kapasitet.

- Dette gir helt nye muligheter hvor vi konsentrerer oss om tre hovedområder, nemlig meldingstjenester, kommunikasjon for næringslivet, som for eksempel lokasjonsbaserte tjenester, og underholdning.

Som for å understreke selskapets UMTS-dedikasjon, har de opprettet 16 demo- og testsentra verden over. Etableringen i Malmø henger nok sammen med at Alcatel nylig inngikk kontrakt med Orange om utbygging av deres UMTS-nett i Sverige.

- Men Norden er også et viktig signalmarked. Vi tør påstå at ingen leverandører, ikke en gang i Norden, kan tilby en så komplett og omfattende plattform som den vi har her, sa Rouanne under en visning for den nordiske pressen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.