IT

– Mister et ikon

Espen Zachariassen
10. feb. 2009 - 06:50

– Overraskende, er Tore Aarønæs umiddelbare kommentar når tu.no meddeler ham nyheten om at Ingvild Myhre har gått av som konsernsjef for Network Norway.

Les mer om Myhres avgang her:



Lilleputt

Myhre tok fatt med en lilleputt blant mobilselskapene for fire år siden. Målet har vært å bli den tredje store mobilaktøren, i samarbeid med Tele 2 og i konkurranse med Telenor Mobil og Netcom. Nå har selskapet passert milliarden i omsetning.

Dette oppgis også som en årsak til at konsernsjefen valgte å slutte nå.

– Men det er ikke en milepæl stor nok til at Myhre skulle si seg fornøyd og forlate skuta, sier Aarønæs.

– Ingvild Myhre er det eneste ikonet. Folk kjenner ikke til andre ledere i Network Norway enn henne. Derfor er det nok et tap for selskapet han hun har trukket seg. Det er pussig at det eneste ikonet forsvinner før selskapet har fått skikkelig livskraft, sier analytikeren.



Svekkes

Selskapet kan også bli svekket av å miste en teknolog på toppen.

– Hun har mye kompetanse i dette markedet. Finansdirektør Gunnar Gjørtz hos storeier Hafslund tar over som konstituert konsernsjef. Han er jo revisor, påpeker Aarønæs.

– Og det svekker selskapet?

– Nei, det skal jeg ikke si. Han stepper bare inn inntil en ny konsernsjef er på plass, sier analytikeren.



Konflikter

Aarønæs har vanskelig med å se en klar årsak til at Myhre trekker seg.

Network Norway har en konflikt gående med samferdselsdepartementet, etter at Post- og teletilsynet krevde at selskapet senket avgiften for samtaler inn fra andre mobiloperatører, såkalt terminering.

Vindbyger

I tillegg har det vært strid med Ventelo, som uventet og på tvers av intensjonen ikke vil gi fra seg sin mobilvirksomhet.

Dessuten er mobilselskapet i en utbyggingsfase midt i finanskrisen.

– Med andre ord er Myhre vant til å få mange vindbyger i mot seg. Og det svekker selskapets momentum at toppsjefen abdiserer midt i alt dette, mener Tore Aarønæs.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.