T2

Test: SONY SRS-X3

Minihøyttaler med flere fordeler

TEST: Sony SRS-X3.

Minst: Sonys SRS-X3 er minst, men kan vise til ganske god lyd i forhold til størrelsen. Dessuten kan den brukes som konferansetelefon.
Minst: Sonys SRS-X3 er minst, men kan vise til ganske god lyd i forhold til størrelsen. Dessuten kan den brukes som konferansetelefon.
17. nov. 2014 - 19:13
Vis mer

Sonys SRS-X3 befinner seg i den rimelige enden av skalaen. Dette er en minihøyttaler. Det høres på lyden, og merkes på prisen.

Den koster rundt 1300 kroner og kommer med en del fordeler. I motsetning til de to andre høyttalerne vi har testet med batteri, kan denne lades med en vanlig micro-USB-lader. De fleste hjem flyter etter hvert over av ladere av alle slag og én til å holde styr på er ingen fordel, selv om ladetiden blir kortere. Batteriet varer i 7 timer.

Vi liker også materialvalget til Sony. Høyttaleren er laget i plast, men ikke så plastaktig som man skulle tro. En myk og matt polymer på oversiden, hvor alle knappene er felt inn.

Les også: Denne sender musikk gjennom murvegger

Mangler bass

Som alt annet Sony lager for tiden har denne også NFC. Det letter tilkoblingen til Bluetooth. Når den først er koblet til en telefon fungerer den også ganske anstendig som høyttalende telefon.

Sonyen har to 1,3 tommers aktive høyttalere, og doble passive i tillegg.

Dette er ikke noen stor basshøyttaler. Likevel låter de lavfrekvente tonene overaskende bra størrelsen tatt i betraktning. Men dette er ikke høyttaleren du skal ha om du skal fylle festen med dansemusikk.

Les også: Dette er en kandidat til årets beste mobil

Telefon-høyttalere

Den kan ikke matche de to andre på lydstyrke. Blir det for høyt, så sier de små høyttalerne fra om at de har fått mer enn nok. Det blir litt forvrengning.

Sony har byttet inn en mikrofon i SRS-X3 som gjør at den kan brukes som høyttalende telefon. Når den er koblet til mobilen, formidles stemmen til den du snakker med til høyttaleren og det fungerer veldig bra. For deg og de i rommet, vel og merke.

Mikrofonen er ikke like bra som de som sitter i mobilene, men motparten hører stort sett bra om de ikke sitter for langt unna.

Les også:

Stilig monoradio med stereomulighet

TEST: To nye norske høyttalere

Billig høyttaler med imponerende lyd  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.