IKT

Min Side til Software Innovation

VIL MODERNISERE: Moderniseringsminister Morten Andreas Meyer lanserte i fjor planen om å gi alle nordmenn tilgang til informasjon og offentlige tjenester på nettet via Mine Sider.
VIL MODERNISERE: Moderniseringsminister Morten Andreas Meyer lanserte i fjor planen om å gi alle nordmenn tilgang til informasjon og offentlige tjenester på nettet via Mine Sider. Bilde: Odd R. Valmot

Moderniseringsminister Morten Andreas Meyer lanserte ideen i fjor, og lovet at portalen for alle norske innbyggere skulle være klar i juli i år.

Tidsplanen er forskjøvet, men portalen skal bygges. I stedet for juli blir det til jul.

Ifølge Software Innovation (SI) skal det i løpet av 2005 utvikles en internettportal slik at innbyggere kan møte det offentlige via en felles inngang. Avtalen strekker seg over tre år og omfatter også drift av løsningen.

Elektronisk enkelt

Målet med portalen er å gjøre hverdagen enklere for folk flest. Gjennom sikker pålogging skal enhver innbygger få tilgang til alle offentlige elektroniske tjenester i Norge. Hver og en skal via portalen få innsyn i opplysningene som offentlig sektor har registrert om en selv, og man får ett nettsted for elektronisk dialog med det offentlige.

For å oppnå disse målsettingene blir Min Side bygget opp med en enkel, lettforståelig inngangsside, som automatisk tilpasses den individuelle brukeren ut fra den informasjonen som det offentlige sitter inne med. Ifølge en pressemeldig fra SI skal hver innbygger få en skreddersydd inngangsside, som raskt gir oversikt over alle relasjoner til det offentlige.

Prekvalifisert

I januar i år ble ti leverandører prekvalifisert av Moderniseringsdepartementet. Åtte av disse leverte tilbud på utviklingsprosjektet for Min Side innen fristen 1. mars. Nå har departementet gjort sitt valg og vil tildele Software Innovation kontrakten for etablering av innbyggerportalen Min side.

Software Innovation har med seg TeleComputing Infostream som driftspartner. I tillegg kommer teknologipartnerne SUN Microsystem, Fatwire fra Innovate AS og Kantega.

En del av det overordnede formålet med Min Side er å hente og henvise til informasjon og tjenester fra tjenesteleverandører i offentlige virksomheter. En rekke etater og offentlige virksomheter blir derfor involvert i samarbeidsprosjektet med departementet.

– Det skal bli spennende å være med og oppfylle det som er selve hovedmålet til Moderniseringsdepartementet, nemlig å gjøre det enklere for oss alle å holde kontakt med forvaltningen, sier Per Kveim, konsernsjef i Software Innovation.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.