ENERGI

Miljøvennligere oljefyring

Denne vinteren kan folk som bor i byområder få kjøpt en ny fyringsolje som inneholder en tidel av svovelmengden sammenliknet med vanlig fyringsolje.

- Den nye oljen brenner renere enn ordinær fyringsolje, noe som redusrer utslipp av sot og partikler, sier salgsdirektør Hans Olav Høidahl i Statoil Norge.

Statoil er det første oljeselskapet i Norge som tilbyr en fyringsolje som vil gi betydelig reduksjon av svovelutslipp. Svovel bidrar til sur nedbør og lokal forurensing, og kan forårsake luftveisplager.

Senioringeniør Atle Jørgensen ved Statoils raffineri på Mongstad har vært med å utvikle og teste den nye fyringsoljen. Ifølge ham vil mindre sot i fyringsanlegget også utnytte fyringsoljen bedre, slik at forbruket av olje reduseres.

Jørgensen sier at innsatsen fra flere selskaper i forbindelse med å redusere svovelinnhold i vanlig diesel, har vært en medvirkende årsak til Statoils lansering av den nye fyringsoljen.

- Alt i alt skal dette bidra til pålitelig og økonomisk drift av fyringsanlegg samtidig som miljøet belastes mindre, sier Jørgensen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.