IT

Mer norsk mikroelektronikk

TEST: Elektronikkort med en av Arctic Silicon Devices¿ AD-omformere under test.
TEST: Elektronikkort med en av Arctic Silicon Devices¿ AD-omformere under test.Bilde: ASD

Bedriften ble etablert i Trondheim for vel ett år siden. I disse dager kommer de på markedet med sin første produktserie.

Den har fått navnet Snowflake, og består av fire ulike analog-digital omformere hvor det er lagt spesielt stor vekt på lavt effektforbruk.

– Vår egenutviklete arkitektur gir oss markedets mest energieffektive AD-omformere. Det er vi stolte av, sier teknisk sjef Øystein Moldsvor.Godt grunnlag

Selskapets tre gründere har lang erfaring og kompetanse fra norske og internasjonale halvlederselskaper. Til sammen har teamet vært involvert i mer enn 50 ulike mikrobrikker.

Arctic Silicon Devices er fortsatt et lite selskap med 14 ansatte.

Men planen er å øke staben til 20 i løpet av neste år, sier Olav Lindquist, sjef for salg og markedsføring.Mer og mer batteridrift

Stadig flere produkter blir miniatyrisert og omgjort fra stasjonære til bærbare enheter basert på batteridrift. Lavt effektforbruk blir dermed et viktig konkurransefortrinn.

Denne tendensen gjør seg også gjeldende innen medisinske anvendelser, som for eksempel ultralydskannere.

– Neste generasjon ultralydskannere vil realiseres som PDA-er eller håndskannere. Dette åpner helt nye muligheter innen diagnostisering av alvorlige sykdommer og skader hjemme hos pasienten, på et ulykkessted eller på legekontoret, sier Lindquist.Stort marked

Markedet for bærbart ultralydutstyr er allerede i dag en milliardindustri som vokser med mer enn 40 prosent årlig.

Dette er et av Arctic Silicon Devices hovedsatsingsområde. Men de sikter seg også inn mot bærbart utstyr for avbildning og video, samt håndholdt måleutstyr.

– Forbrukerelektronikk har vi med hensikt holdt oss unna på grunn av svært pressete prismarginer, sier Lindquist.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.