MARITIM

Menon-rapport: Vekst og velstand i maritim næring

Maritim næring mistet 5000 ansatte under pandemien. Nå peker pilene oppover, med økt omsetning og eksport. De mest optimistiske anslagene tilsier over 10.000 nye arbeidsplasser og 10 milliarder i økt omsetning. Men ikke alt er rosenrødt.

Solstad Offshore-skipet Normand Supporter i arbeid for Conoco Phillips på Ekofisk-feltet. Det er nå bygget om til batterihybrid med 560 KWh batteripakke. Hybridsystemet er levert av Seam (tidligere Westcon Power and Automation).
Solstad Offshore-skipet Normand Supporter i arbeid for Conoco Phillips på Ekofisk-feltet. Det er nå bygget om til batterihybrid med 560 KWh batteripakke. Hybridsystemet er levert av Seam (tidligere Westcon Power and Automation). Foto: Solstad Offshore

Maritim næring er en av Norges største næringer, med ca. 85.000 sysselsatte og en omsetning på ca. 450 milliarder kroner i 2020. Nå er det håp om at den kan bli enda større. Sysselsettingen er på vei tilbake mot tidligere høyder og kan ut fra de mest optimistiske anslag være over 96.000 i 2024.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.