BYGG

Megler hemmeligholdt takstrapport

Eiendomsmeglerfullmektig i DNB byttet ut takstrapport som dokumenterte 22 feil på et hus i Trøndelag, med en ny som påviste én feil.

Finanstilsynet undersøker om det har skjedd noe galt i forbindelse med DNB Eiendoms salg av en bolig på Hell tidligere i år.
Finanstilsynet undersøker om det har skjedd noe galt i forbindelse med DNB Eiendoms salg av en bolig på Hell tidligere i år. Foto: Vidar Ruud
AV NTB
2. aug. 2018 - 09:11

Finanstilsynet har igangsatt etterforskning av DNB Eiendom for å undersøke uregelmessigheter i forbindelse med et hussalg i Trøndelag.

– Vi åpner sak slik at vi kan vurdere om DNB Eiendom har brutt eiendomsmeglingsloven. Vi ber nå DNB om en utførlig redegjørelse for det som har skjedd, bekrefter Anne-Kari Tuv, seksjonssjef for eiendomsmegling og inkasso i Finanstilsynet, til E24.

Hemmeligholdt takstrapport

Etterforskningen av DNB Eiendom kommer etter at en eiendomsmeglerfullmektig i selskapet hemmeligholdt en takstrapport som dokumenterte 22 feil og mangler ved en tømmerbolig på Hell utenfor Trondheim som fullmektigen skulle selge tidligere i år. I stedet engasjerte fullmektigen en annen takstmann som kun påviste én feil, og det var kun denne rapporten kjøperen og andre interessenter fikk se.

Selger ble også bedt om å fylle ut to egenerklæringer for huset. Den første egenerklæringen hvor selger opplyste om bevegelse i huset ble ikke lagt ved i salgsoppgaven.

Kjøpet ble senere likevel hevet.

Stein Lier-Hansen sluttet som administrerende direktør i Norsk Industri i høst.
Les også

Vil ha Økokrim på banen: – Har ikke tillit til prosessen som er igangsatt av Norsk Industri

Meglerkontor kan miste bevillingen

Ifølge E24 skjer det tre til fem ganger i året at Finanstilsynet undersøker slike enkeltsalg. De regner med å bruke rundt to måneder på undersøkelsen av dette tilfellet. I ytterste konsekvens kan meglerkontoret fullmektigen var ansatt ved miste bevillingen sin, men de kan også få pålegg om å endre eller skjerpe inn rutiner.

– Jeg kan ikke si så mye om denne saken enda utover at jeg ikke kjenner til en lignende sak som denne, sier Anne-Kari Tuv.

– Vi må utelukke all våpenproduksjon fra Oljefondet. For det er tydeligvis altfor vanskelig å avklare når våpen blir brukt til systematiske brudd på folkeretten, sier Kari Elisabeth Kaski (SV).
Les også

Frykter Norge kan bli sett på som profitør på Gaza-krigen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.