INDUSTRI

- Må sikre arbeidsplassene

I Holmestrand har Hydro et gammelt anlegg. Sannsynligvis vil dette bli ett av de første som legges ned, dersom det skulle gå den veien. IE vil gjøre alt de kan for å hindre oppsigelser.
I Holmestrand har Hydro et gammelt anlegg. Sannsynligvis vil dette bli ett av de første som legges ned, dersom det skulle gå den veien. IE vil gjøre alt de kan for å hindre oppsigelser. Bilde: Hydro / Terje S. Knudsen

Hydro signaliserer at de vil legge ned eller selge deler av aluminiumsvirksomheten.

Fagforbundet for industri og energi ( IE) er helt imot de skisserte planene.

Tydelige signaler

- Vi har allerede snakket med næringsministeren, og har både ham og LO med oss. Nå ber vi om et møte med ledelsen i Hydro for å drøfte realitetene i deres utspill, sier Frode Alfheim, faglig-politisk leder i IE.

Han mener det bør være et tydelig signal overfor Hydro at næringsminister Dag Terje Andersen klart sier at regjeringen ønsker en videre satsing på videreforedling i Norge.

Staten har en eierandel på nesten 44 prosent i Hydro.

Gamle argumenter

Hydro har i flere år hintet om at videreforedlingen ikke er den mest lønnsomme delen av aluminiumsvirksomheten.

- Dette kommer ikke så veldig overraskende, selv om de ikke har snakket så klart om nedleggelser før. Argumentene om lønnsomhet og konkurranse har vi hørt hele veien, men vi er ikke enige i hva som er lønnsomhet. Det er det vi må diskutere med Hydro, sier Alfheim.

Mange berørt

Han sier det er mange fagforbund som blir berørt dersom Hydro gjør alvor av sine planer, og mener det er ett element som er viktig nå:

- Vi må jobbe for å sikre norske arbeidsplasser, sier Alfheim.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.