KRAFT

Må betale nettkunder

TILBAKE: Nettkunder i Trondheim og Klæbu har betalt for mye for nettleien. Nå får de pengene tilbake.
TILBAKE: Nettkunder i Trondheim og Klæbu har betalt for mye for nettleien. Nå får de pengene tilbake. Bilde: Stein Jarle Olsen
Mona Sprenger
29. apr. 2011 - 09:58

Trønderenergi Nett AS har tatt over 40 millioner kroner for mye i nettleie. De var ikke villige til å betale tilbake alt de skyldte.

Forbrukerrådet har vært på dem, og nå kommer pengene, skriver Forbrukerrådet på sine nettsider.

Tok for mye

I fjor ble Trønderenergi Nett AS til etter en fusjon hvor meningen var at kostnadene skulle ned for nettleieren. Men i stedet har nettkunder i Trondheim og Klæbu betalt for mye for nettleien.

Årsaken skal være en gammel feil som stammer fra Trondheim Energi Nett.

Da dette ble kjent for offentligheten, var likevel ikke ledelsen i den nye selskapet særlig villig til å betale tilbake det de skyldte.

Fornøyd

Etter press fra blant annet regiondirektør Roger Helde ved Forbrukerrådet i Trondheim, snudde selskapet, og skal nå betale ut til alle kundene.

De skal allerede ha gjort opp med 13 000 kunder som er blitt rammet.

– Jeg er veldig fornøyd med at Trønderenergi Nett AS nå tar til fornuft og betaler tilbake det de skylder. Det er en ubetinget seier for forbrukerne, sier Helde i en kommentar.

Klare regler

Forbrukerombudet har laget en standardavtale som gjelder for nettleie. Her kommer det klart fram at selskapet skal betale tilbake nettleie, hvis man har tatt for mye.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er kontrollmyndighet og klageinstans.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.