MOBIL

Lyntest av HTC HD Mini

HTC har nå laget en mindre og mer kompakt versjon av deres krafttelefon HD2. Er dette HD2 bare med mindre skjerm?

17. feb. 2010 - 16:35
Vis mer

HTC har tidligere lansert modeller med navn HD og HD2. I går lanserte den en "miniatyrversjon" av sistnevnte. Vi har ikke testet HD2, så vi skal ikke si for mye om denne, men i utgangspunktet er HD Mini den samme telefonen som HD2, bare at den er mye mindre, og litt finere.

Form og figur

HD2 er en stor (ikke tykk) og kraftig mobiltelefon. Den har en 4,3 tommer (!) stor skjerm med en oppløsning på 480 x 800 piksler. Dette er en av to store forskjeller mellom disse to telefonene. HD Minis skjerm er logisk nok en del mindre og strekker seg til 3,2 tommer med en god oppløsning på 320 x 480 piksler.

HTC HD Mini er satt sammen av de samme materialene, og har de samme fargene som HTC Hero, og den føltes kompakt og god sammensatt. På baksiden ser vi at bakdekselet er "festet" med fire skruer i hvert hjørne. Vi skriver festet i anførselstegn fordi at vi ikke tenkte på å se hvordan bakdekselet fjernes da vi stod med telefonen i hånden. Uansett så er dette en artig manøver fra de som har designet HD Mini, da skruene vanligvis befinner seg på innsiden av bakdekselet på mobiltelefoner.

En annen utseendemessig forskjell i fra HD2 er at HD Mini nå ikke har noen fysiske taster. Begge telefonene har de samme tastene bare at HD Mini har fått sine integrert nederst på glassoverflaten som dekker telefonens forside.

Ytelse

Den andre store forskjellen mellom disse to telefonene er at HD2 har en 1GHz Snapdragon prosessor, mens HD Mini stiller med 600 MHz.

I følge en representant på HTCs stand på messen her i Barcelona skal HD Mini ha bedre batterilevetid enn HD2, selv om hviletiden på HD2 er oppgitt til å være lengre. I forbifarten kan vi nevne at kameraet på HD Mini heller har ikke blits.

Kjære, jeg krympet telefonen

Både HD2 og HD Mini kjører Windows Mobile 6.5 med HTC Sense brukergrensesnitt så brukeropplevelsen skal forbli den samme. HTC har rett og slett laget en HD2 i et mindre format.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.