OLJE OG GASS

Lien-rådgiver får Twitter-refs for løgnpåstand mot Ap

Bør vurdere hvorfor han er på Twitter, mener omdømmeekspert.

Tord Liens politiske rådgiver har vært i Twitter-krangel med Arbeiderpartiets Terje Aasland.
Tord Liens politiske rådgiver har vært i Twitter-krangel med Arbeiderpartiets Terje Aasland. Bilde: TWITTER
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
21. mai 2014 - 12:54

Onsdag morgen startet med et lite Utsira-smell under radioprogrammet Politisk kvarter på NRK.

Her møttes olje- og energiminister Tord Lien (Frp) og Arbeiderpartiets Terje Aasland til debatt om det omstridte vedtaket fra opposisjonspartiene sent i forrige uke.

– Lien vil ha fase to bekreftet

Vedtaket innebærer at Statoil og de andre oljeselskapene på Utsirahøyden skal elektrifisere alle feltene fra og med oppstartsfasen av Sverdrup.

Olje- og energiministeren har sagt at han er enig i intensjonen om å elektrifisere Utsirahøyden, men mente det var for tidlig å gripe inn nå.

Lien ville vente til PUD ble innsendt. Dette har opposisjonspartiene ment vil være for sent, da Statoil allerede har gitt beskjed om at det er for sent allerede.

På Politisk kvarter ble det klart at Tord Lien heller vil elektrifisere hele området fra Sverdrups fase 2.

– Kan du bekrefte at full elektrifisering av hele Utsirahøyden i Sverdrups fase 2 er akseptabelt for Arbeiderpartiet, spør Lien, som understreker at det ikke er noen fase 1,5 i Sverdrup-prosjektet.

Les også: Dette er de viktigste twitrerne for oljebransjen

Løgnpåstander på Twitter

Terje Aasland svarer her at olje- og energiministeren må lese opposisjonens vedtak.

– Jeg ber Tord Lien om å lese det vi har blitt enige om, for det er dette som blir vedtatt av Stortinget 15. juni, sier Aasland.

Etter debatten på radioen, fortsetter ordskiftet på Twitter. Fra @sprellnar, også kjent som Tord Liens politiske rådgiver, Elnar Remi Holmen, kommer følgende melding til Aasland:

Dette reagerer Aasland på.

Det er foreløpig ukjent for Teknisk Ukeblad hvilken av påstandene det er Holmen mener var løgnaktig.

Også olje- og energiministeren er med i twitter-debatten, og skriver følgende:

Aasland svarer med at Twitter vel ikke er stedet der Olje- og energidepartementet henter avklaringer «i en tydelig enighet fra Stortinget».

Les også: Ikke gjør disse 7 feilene når du mingler

Angrer på utspillet

I etterkant av løgnpåstandene mot Aasland fra Olje- og energidepartementet, beklager Elnar Remi Holmen utspillet.

Til Teknisk Ukeblad skriver Holmen følgende i en SMS:

– Jeg reagerte på en uttalelse fra Aasland i Politisk kvarter i dag. Det var lett å se i ettertid at jeg gikk for langt. Derfor tvitret jeg en beklagelse.

Terje Aasland skriver at han helst vil avstå fra å kommentere «denne typen utsagn».

– De som har fulgt denne debatten vet veldig godt den retoriske utviklingen som har vært hos Regjeringen i denne saken, skriver Aasland.

Les også: – Finn en løsning uten folk i Nordsjøen. Da er problemet løst

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) lurer på om det er greit for opposisjonen med elektrifisering av Utsirahøyden i fase 2 av Sverdrup-utbyggingen. NTB scanpix

Får omdømme-pepper

Omdømmeekspert Jarle Aabø i Aabø og Co, sier i en kommentar til Teknisk Ukeblad at Holmen snarest bør ta seg en runde der han spør om hvorfor han er på Twitter.

– Det er ikke en god arena. Twitter har sin egen kommunikasjonsform, og er begrenset av makstegn. Ofte blir det man kommuniserer grovt tabloidisert. Det er en stor fallgruve for mange aktører, sier han.

– Twitter har et stort innslag av kloakk, personhets, krenkende uttalelser og vulgært språk. Ønsker man å føre en saklig debatt på vegne av velgerne, bør man unngå Twitter som arena. Bare at en journalist reiser problemstillingen på om dette var lurt, bekrefter at det ikke er lurt, sier han videre.

Han sier at dersom man skal være god på Twitter, må man ha en klar strategi.

– Man må vite hvorfor man er på Twitter, og hva det skal brukes til. Det har gått en kule varmt for veldig mange, men folk i fremskutte posisjoner, som politiske rådgivere, kan ikke tillate seg å miste hode på Twitter. Dette fører til et omdømmetap. Hva blir det neste fra denne rådgiveren, liksom, spør han.

Les også:

 – Sverdrup-utsettelse vil være et radikalt inngrep fra Stortinget

– Lien hadde all backing fra Stortinget om å stille krav til fullelektrifisering fra dag én  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.