INDUSTRI

Leverer bilferje

KANALTRAFIKK: Bil- og passasjerfejen Armorique skal krysse kanalen i ruta mellom  Plymouth i Storbritannia og Roscoff i Frankrike.
KANALTRAFIKK: Bil- og passasjerfejen Armorique skal krysse kanalen i ruta mellom Plymouth i Storbritannia og Roscoff i Frankrike. Bilde: STX

Bil- og passasjerferja Armorique skal være av de mest miljøvennlige i sin klasse.Skipet ble i dag levert fra STX Europe i Helsingfors til Brittanny ferries og skal krysse den britiske kanal med biler, trailere og mennesker.

Soveplass

Den 168 meter lange og 27 meter brede ferja har plass til 1.500 passasjerer, 470 biler og 60 lastebiler. Det blir overnattingsplass for 780 passasjerer, fordelt på 248 lugarer og et fåtall suiter.Toppfart er 25 knop, men marsjfart er 23 knop når skipet blir satt inn mellom Plymouth i Storbritannia og Roscoff i Frankrike.

Miljø

Ifølge STX Europe er ferja spesielt utviklet for å redusere CO2-utslipp og så lavt drivstofforbruk som mulig.Prisen var 110 millioner euro, eller om lag 980 millioner kroner etter dagens kurs.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.