T2

Lett og elegant

Gjennom de siste fire generasjoner har julebildet blitt tatt med Kodak kameraer.

- Så enkelt at selv mor klarer det, har vært gjennomgangsmelodier.

Nå også digitalt. For med det nye kameraet Kodak EasyShare LS443 kan du på en svært enkel måte ta bilder, overføre dem til PCen, sende dem med e-post eller til en egen skriver.

Kodak sier at de kan trykke ut i plakatformat, 50 x 75 cm, uten at vi har prøvd det, men med 4 megapixel bildebrikke fås god oppløsning.

Sammen med kameraet følger en liten holder, en såkalt kameradokk, hvor du kan sette kameraet når det ikke er i bruk. Fra denne dokken kan du overføre bilder og lade kameraets oppladbare batteriene.

For det er slik på de digitale kameraene, at det du sparer i film, det spises svært fort opp i batterier. Og det fotobutikken taper i bildefremkalling, det vet de å ta betalt for i form av batterier.

Innstilling er enkel. Bak på kamera finnes en liten joystick og et LCD panel. Her ligger alle kommandoer, muligheter for finjusteringer etc som glade amatører skulle ha behov for. Også dersom du vil ha en kort videosnutt.

Etter å ha prøvd de en liten helg, er det egentlig bare en ting vi lurer på. Hvorfor finnes ingen bruksanvisning på norsk. Når de finne bryet verd å oversette til finsk, må vel vårt morsmål også kunne settes på trykk?

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.