BYGG

Lederjakt i byggenæringen

Multiconsult, Sweco, Entra og Byggenæringens Landsforening er alle på jakt etter ny leder.

 

 

Mens Kyrre Olaf Johansen i Entra Eiendom overraskende sa opp sin stilling tidligrere i uken og Vibecke Hverven i Sweco også luttet for kort tid siden, har både Multiconsult og Byggenæringens Landsforening vært uten fast leder nærmere et halvt år.

Les også: Vibecke Hverven forlater Sweco

Til internasjonal energigigant

Konstituert administrerende direktør i Multiconsult, Stein Dale, har fått ny stilling som øverste leder for E. ON International Energy. Dale begynner i stillingen 1. juni, og det begynner å haste for å få ny leder på plass.

Dale er styremedlem i Multiconsult og trådte inn som leder i november i fjor, da Sverre Quale overraskende trakk seg etter mindre enn 11 måneder i stillingen som administrerende direktør.

Styreleder i Multiconsult, Steinar Mejlænder-Larsen, avviser at det ligger noe dramatikk bak dette.

Ny leder i mai

– Dale fortsetter i stillingen som konstituert, og vi er godt i gang med prosessen for å finne ny leder, sier Mejlænder-Larsen.

– Når regner du med å ha ny leder på plass?

– Jeg regner med å ha et navn klart i løpet av mai måned, sier Mejlænder-Larsen.

Det må han, for Dales nye stilling gjør det lite sannsynlig at han vil la seg overtale til å forlenge perioden som konstituert leder av Multiconsult.

– Jeg legger til grunn at en ny leder er på plass innen 1. juni, sier Dale.

Les også: Internasjonal toppjobb til Stein Dale

God tid i BNL

Heller ikke Byggenæringens Landsforening har klart å finne ny permanent leder etter at administrerende direktør Ketil Lyng sa opp sin stilling etter noe tids sykdom tidlig i november.

Arne Skjelle ble da konstituert, og etter hva Teknisk Ukeblad erfarer kommer han til å bli sittende en god stund til.

Også Sweco er på lederjakt etter at Vibecke Hverven brått sa opp sin stilling. Årsaken var uenighet med sin svenske styreleder om lederspørsmål.

Fredrik Hedlund, kommunikasjonssjef i konsernet Sweco med hovedkontor i Stockholm, er ganske ordknapp, men han gjør det klart at de ikke har planer om å vente i månedsvis..

– Vi jobber med saken, og vi skal ha en ny administrerende direktør på plass så raskt som mulig. Ut over det har jeg ingen kommentar.

Les også: BNL i spill

Merker hvem som er ledige

Hos Skanska sa Petter Eiken opp sin stilling kort tid før påske, den er allerede besatt av Anders Danielsson som ble hentet fra Skanska Sverige.

Mejlænder-Larsen vil ikke kommentere om Eiken fra Skanska eller Hverven fra Sweco er aktuelle kandidater til å lede Multiconsult videre.

– Det er naturlig at vi merker oss ledere som er ledige, men jeg kan ikke kommentere om vi har vært i kontakt med disse to.

Les også: Petter Eiken slutter i Skanska

Eiendom eller entreprenør

Kyrre Olaf Johansen ønker ikke å kommentere de valgene som lå bak hans valg om å fratre stillingen som administrerende direktør i Entra Eiendom, en stilling han har hatt i fire år.

Før det var han administrerende direktør i Mesta, entreprenørbedriften som ble skilt ut fra Statens vegvesen.

– Det var en tung beslutning, og jeg forlater et selskap med dyktige og dedikerte medarbeidere, skrive han i en sms til Teknisk Ukeblad.

Han holder foreløpig alle muligheter åpne for veien videre.

– Jeg liker at det skjer noe, og jeg er spent på hvilke muligheter som byr seg. Jeg trives svært godt i en næring som er så viktig for landet og arbeider gjerne innen eiendom eller entreprenørvirksomhet igjen, sier han.

Les også: Høy IQ gir deg ikke topplederjobber

Flere tilbud

Men flere har merket seg at de to topplederne er tilgjengelige.

– Noen headhuntere har ringt, men ut over det har jeg ikke noe å fortelle, sier Vibecke Hverven.

– Jeg skal fortsette i Skanska noen måneder til, men jeg har fått en rekke henvendelser, både om lederstillinger og styreverv, sier Eiken.

Les også:

- Teknologer vil ikke bli ledere 

– Ingeniører mangler ledertrening 

Er dette den nye Statoil-sjefen?

– Vi får snart en kvinne på toppen

Færre toppledere er ingeniører

Vanskelig å sparke toppledere

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.