BYGG

Lavangsdalen får midtrekkverk

UTSATT: Fem mennesker omkom i en ulykke mellom en buss, en mininibuss og en personbil i Lavangsdalen 7. januar i år. Om to år får strekningen endelig midtrekkverk.
UTSATT: Fem mennesker omkom i en ulykke mellom en buss, en mininibuss og en personbil i Lavangsdalen 7. januar i år. Om to år får strekningen endelig midtrekkverk. Bilde: Scanpix

Det blir bygd midtrekkverk på ulykkesstrekningen på E8 i Lavangsdalen i Troms. Dermed dropper Statens vegvesen snittmåling.

– Jeg ble kontaktet av Statens vegvesen for noen dager siden med beskjed om at de trekker saken, og at det ikke blir noen snittmåling på E8 i Lavangsdalen. Årsaken er at den strekningen skal bygges med midtrekkverk neste år, sier politimester Truls Fyhn i Troms politidistrikt til VG Nett.

Les også: 70 mill mer til trafikksikkerhet

Kritisk til snittmåling

Statens vegvesen har helt siden ulykken i januar i år, hvor fem personer omkom, jobbet hardt for å innføre måling av gjennomsnittshastigheten langs den ti kilometer lange ulykkesstrekningen som går gjennom Lavangsdalen.

Politimester Truls Fyhn har hele tiden vært kritisk til prosjektet. Han har ment at målingene ikke vil løse utfordringene på strekningen. Politimesteren har ment at det er førerfeil og ikke fart som er årsaken til de fleste ulykkene på strekningen.

Les også: Gjennomsnittsmåling på flere veier

Klart i 2013

Foreløpig er ikke midtrekkverk i Lavangsdalen fullfinansiert av staten, men Statens vegvesen sier til avisa at de har fått signaler om at prosjektet vil bli finansiert over statsbudsjettet for 2012. Det legges fram på torsdag om to uker.

Midtrekkverket skal stå ferdig i løpet av 2013.

Bygging av midtrekkverk betyr ikke at det ikke kan bli ATK-målinger på andre strekninger på E8, sier regionveisjef Thorbjørn Naimak i Statens vegvesen.

TU mener: Møtedødsulykker kan unngås

Les også:

Krever uavhengig veitilsyn

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.