NETTARKIV

Lagring for bedrifter flest

SUPERDUPER: Ingen slår den nye CX4-serien av Clarion på fleksibilitet og hastighet, mener teknologikonsulent Rover Samdal i EMC.
SUPERDUPER: Ingen slår den nye CX4-serien av Clarion på fleksibilitet og hastighet, mener teknologikonsulent Rover Samdal i EMC. Bilde: orv

Clarion er EMS lagringsprodukter for mellomstore bedrifter. De spenner fra litt over 100 000, som kan bygges ut til å ta 120 disker, til mange millioner med opptil 960 disker.

Nå erstattes CX3-serien av CX4. Den nye familien har fått modulære i/o-porter i stedet for faste på hovedkortet slik som det var før. Folk kan velge mellom 4 og 8 Gb fiberchannel, 1 til 10 Gb iSCSI og Fiberchannel over Ethernet. På disksiden står valget mellom billige SATA-disker, eller ditto modeller med lavt strømforbruk, Fiberchannel-disker eller de nye superraske flashdiskene.

Virtual LUN-teknologien kan fordele data dynamisk mellom ulike typer disker avhengig av krav til tilgjengelighet og kostnad.

Nå har det også kommet støtte for virtuell, eller thin, provisioning, som utnytter plassen optimalt og fordeler lese- og skrivejobben på opptil 240 disker i parallell. Det nye systemet har også støtte for IPv6

Dessuten er operativsystemet nå 64 bit i stedet for 32 bit. EMC har hengt seg på den grønne bølgen både på disksiden og gjennom muligheten til å spinne ned grupper av disker som ikke trengs i daglig bruk. Adaptiv kjøling skal både gi mer effektiv kjøling og derigjennom redusere kraftbehovet. Ved å konsolidere er det mulig å få plass til to til fire ganger så mye data i de største skapene, påstår EMC.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.