BYGG

Kulturministeren vil flytte Nobels Fredssenter til det gamle Samtidsmuseet

Kulturminister Trine Skei Grande foreslår å flytte Nobels Fredssenter til det gamle Samtidsmuseet på Bankplassen.
Kulturminister Trine Skei Grande foreslår å flytte Nobels Fredssenter til det gamle Samtidsmuseet på Bankplassen. Foto: NTB Scanpix

Nobels Fredssenter har siden åpningen i 2005 holdt til i Vestbanebygget i Oslo. Nå er det nye Nasjonalmuseet i full gang med å omkranse den verneverdige bygningen.

– Nobels Fredssenter har det veldig trangt og har få utviklingsmuligheter, sier kulturminister Trine Skei Grande (V) til Aftenposten.

Hun foreslår nå å flytte Fredssenteret til det gamle Samtidsmuseet på Bankplassen. Dette bygget har stått tomt siden september 2017.

– Vi har en utfordring i Oslo. Man har vært mer opptatt av å bygge nytt enn å ta vare på det gamle. Hvis vi bruker Samtidsmuseet gir det en mulighet for utvikling av Nobels Fredssenter, sier Grande til avisen.

Med nesten 250.000 besøkende årlig har senteret behov for mer plass til både utstillinger og ansatte, ifølge Liv Tørres, direktør ved Nobels Fredssenter.

– Vi har plassproblemer. Og så har vi et enormt potensial med en av verdens beste merkevarer, sier Tørres til Aftenposten og understreker at hun stiller seg positiv til Kulturdepartementets foreslåtte løsning.

Forslaget om flytting er foreløpig kun en idé, som Grande har diskutert med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H).

– Det må være bred enighet for at det skal bli noe av, sier Grande.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.