INDUSTRI

Kritisk for Farsund-bedrift

HÅPET: En nye avtale med BMW og Porche er hva ledelsen ved Catsting Technologies Farsund håper skal gi penger nok i kassen til å dekke leverandøregjelda.
HÅPET: En nye avtale med BMW og Porche er hva ledelsen ved Catsting Technologies Farsund håper skal gi penger nok i kassen til å dekke leverandøregjelda. Bilde: BMW

Dersom ikke bedriften klarer å få tak i 28 millioner kroner i løpet av uken, er det overhengende fare for at bedriften går konkurs melder Fædrelandsvennen.



240 mister jobben

240 medarbeidere kan miste jobbene sine. Eierne av bedriften er villige til å skyte inn ti millioner kroner, og håper at samtaler med bilprodusentene Porsche og BMW denne uke fører til at de kan dra de resterende 18 millionene for å holde hjulene i gang.



Må betale

Bedriften som er spesialister på støpte aluminiumsdeler til bilindustrien, har stor leverandørgjeld, blant annet til Alcoa Lista, som har stoppe leveransene av aluminiumslegeringer til Casting Technologies Farsund. Dermed kan ikke bedriften støpe nye deler. Leveransene av aluminiumslegeringer vil ikke tas opp før leverandørgjelda er betalt.



Amerikansk

Bedriften var opprinnelig etablert og eid av Alcoa men ble i november 2007 solgt til Compass Automotive Group, LLC (Compass), et selskap kontrollert av Monomoy Capital Partners, L.P.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.