Kraftig vekst i automatisert plukking av lag

Danske Qubiqa har anslagsvis 40 prosent av markedet for automatisert plukking av lag. Nå vil selskapet ta ytterligere markeds­andeler, heter det i en pressemelding.

Qubiqas Layer Picker kan løfte opptil 98 prosent av alle produkttyper i matvarebransjen
Qubiqas Layer Picker kan løfte opptil 98 prosent av alle produkttyper i matvarebransjen

Siden år 2000 har Qubiqa solgt 350 løsninger i Europa, USA, Canada og Australia med depalleteringsmaskinen Layer Picker, 20 av dem står i Norge.

Ny tendens

Selskapet vil nå markere seg sterkere mot mellomstore til store produsenter av raske forbruksvarer (FMCG) i matvarebransjen. Disse har behov for å tilpasse seg den nye tendensen hos kundene i detaljleddet, som lagerfører stadig mindre og benytter seg av hyppigere vare­bestillinger.

Norge interessant

– Norge er på mange måter et interessant marked, som vi også i fremtiden vil holde tett kontakt med, ved fokus på utvalgte bransjer innenfor distribusjon av næringsmidler, -produksjon og intern logistikk, sier salgsdirektør Michael V. Jensen til Automatisering.
Av de 350 allerede installerte løsningene ble mer enn 20 prosent solgt i 2015. Til tross for at 2015 dermed var et rekordår, forutser selskapet ytterligere vekst i 2016.

Les også: Europas mest moderne logistikksenter

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.