ENERGI

Kraftig resultatfall for Equinor i tredje kvartal

– Preget av svake priser.

Eldar Sætres siste resultatfremleggesle som konsernsjef i Equinor, viser at selskapet sliter med laver priser.
Eldar Sætres siste resultatfremleggesle som konsernsjef i Equinor, viser at selskapet sliter med laver priser. Foto: Arne Reidar Mortensen, Equinor

Equinor hadde et justert driftsresultat på 0,78 milliarder dollar i tredje kvartal, ned fra 2,59 milliarder dollar i samme kvartal i fjor.

– Våre finansielle resultater er preget av svake priser ettersom regioner i hele verden fremdeles er hardt påvirket av pandemien. Vi ser resultatene av vår kraftfulle respons på uro i markedet, med betydelige kostnadsforbedringer og streng finansiell disiplin, sier avtroppende konsernsjef Eldar Sætre i Equinor.

– Det er fremdeles betydelig usikkerhet knyttet til den framtidige prisutviklingen for råvarer, noe som understreker viktigheten av styrket konkurranseevne og finansiell robusthet, legger han til.

Nedskrivinger på 27 mrd. 

Nedgangen var ventet, og på forhånd var det også spådd at det ville bli nedskrivninger i milliardklassen for Equinor i forbindelse med fremleggelsen av tredjekvartalsresultatet torsdag. De ble på 27 milliarder kroner.

Equinors kvartalsresultat

Nøkkeltall fra Equinors resultatregnskap for tredje kvartal i 2020. Nøkkeltall fra tredje kvartal 2019 i parentes.

  • Driftsinntekter: 11,339 milliarder dollar (15,610 milliarder dollar)
  • Justert driftsresultat: 0,78 milliarder dollar (2,59 milliarder dollar)
  • Resultat etter skatt: –2,124 milliarder dollar (–1,107 milliarder dollar)

På godt norsk betyr det at selskapet har evaluert verdiene sine og satt en lavere verdi på dem enn før, delvis basert på prognoser for forventet olje- og gasspris i framtiden, der Equinor har forventet en svært høy pris sammenlignet med andre i bransjen.

Eldar Sætres siste kvartalsresultat som konsernsjef i Equinor kunne helt klart vært bedre. Oljeprisen ligger nå rundt 20 dollar lavere per fat enn på samme tid i fjor, og ved børsslutt onsdag ble et fat nordsjøolje omsatt for 38,94 dollar fatet.

Les også

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.