KRAFT

Kraftbransjen trenger 1500 nyansatte i året

Frem mot 2020.

1500 ansatte i året, estimerer Energi Norge at kraftbransjen trenger fremover. Både ingeniører og fagarbeidere trengs.
1500 ansatte i året, estimerer Energi Norge at kraftbransjen trenger fremover. Både ingeniører og fagarbeidere trengs.
8. apr. 2013 - 08:17

– Planlagte milliardinvesteringer i kraftnett krever mange nye fagfolk til elbransjen, sier direktør for kompetanse og FoU i Energi Norge, Mona Askmann, til Nationen.

140 milliarder

Ifølge Statnett er det de neste ti årene planlagt investeringer på til sammen 140 milliarder kroner i sentrale, regionale og lokale kraftnett fra Finnmark i nord til Agder i sør.

En rapport som Thema Consulting har utarbeidet for Energi Norge viser at rundt 30 prosent i næringen vil gå av med pensjon innen 2020.

– Energi Norge estimerer at kraftnæringen trenger 1.500 nye ansatte hvert år de neste fem årene for å møte det økte behovet for kompetanse, sier Askmann.

Les også: Her utdanner de egne montører til ingeniører

Ingeniører og fagarbeidere

Hun sier at behovet dreier seg både om ingeniører med rett utdanning, men også om fagarbeidere som elektrikere og energimontører. Kraftrelatert virksomhet har i dag om lag 18.000 ansatte.

Hun opplyser at innen kraftnæringen er de viktigste yrkesgruppene energimontører, elkraftingeniører, energioperatører og sivilingeniører innen elkraft.

– Stor aktivitet, høy gjennomsnittsalder og stor avgang til pensjon er noen av de viktigste kompetanseutfordringene kraftnæringen står overfor, sier Askmann.

Les også:

Vil gjøre det lettere å bli ingeniør

Tror på 14000 nye arbeidsplasser i Nord-Norge

Dette legger arbeidsgiverne mest vekt på  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.