IT

Konkursfare for Ice

MOT SLUTTEN: Nordisk Mobiltelefon, som markedsfører seg under merkenavnet Ice i hele Norden, nærmer seg konkurs.
MOT SLUTTEN: Nordisk Mobiltelefon, som markedsfører seg under merkenavnet Ice i hele Norden, nærmer seg konkurs. Bilde: Trond Heggelund

Morselskapet Nordisk Mobiltelefon ab har akutte likviditetsproblemer og trenger tilførsel av ny kapital for å overleve.

Det har medført at datterselskapet Nordisk Mobiltelefon Norge har måttet innføre midlertidig betalingsstopp overfor sine leverandører, skriver Dagens Næringsliv.

Skylder nesten 20 millioner

Dermed får ikke Telenor betalt for leie av plass i mobil- og kringkastingsmaster, og BaneTele får ikke betalt for overføringskapasitet.

Ifølge Dagens Næringsliv har BaneTele mellom åtte og ni millioner kroner utestående hos Nordisk Mobiltelefon, og summen de skylder Telenor skal være cirka det samme.

Styreleder i Nordisk Mobiltelefon ab, Torleif Peder Dahl, bekrefter at det er fare for at de går konkurs.

Desperat kapitaljakt

– Vi har satt i gang en ny runde for å hente inn kapital. Når dette tar lengre tid enn vi hadde håpet, må vi disponere slik at vi ikke går konkurs i mellomtiden. Leverandørene våre er inneforstått med dette, sier Dahl til avisen.

I fjor hentet selskapet inn 129 millioner svenske kroner fra eierne, og i august fikk de et kriselån på 60 millioner svenske kroner. Men nå begynner kassen å bli tom nok en gang.

Dahl sier de har nye avtaler på gang for å skaffe kapital, og at de jobber med å finne industrielle partnere for å unngå en konkurs.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.