MOTOR

Tesla-brannen skyldtes kortslutning

Men vet ikke hvorfor.

En Tesla Model S 2014-modell ble totalskadd etter at den tok fyr under lading på en hurtigladestasjon på Brokelandsheia i Gjerstad kommune i Aust-Agder i desember i fjor.
En Tesla Model S 2014-modell ble totalskadd etter at den tok fyr under lading på en hurtigladestasjon på Brokelandsheia i Gjerstad kommune i Aust-Agder i desember i fjor. Bilde: iGjerstad.no/NTB Scanpix

Det var en kortslutning i distribusjonsboksen som førte til at en Tesla Model S tok fyr mens den ladet. Men akkurat hvorfor det skjedde, er ikke mulig å fastslå, ifølge Tesla.

Den amerikanske elbilprodusentens egne fagfolk har undersøkt det utbrente vraket etter brannen på Brokelandsheia i Aust-Agder 1. nyttårsdag, der en Tesla Model S tok fyr mens den sto til hurtiglading, skriver VG.

– I januar var det en isolert hendelse hvor en Model S tok fyr mens den brukte en Supercharger. Årsaken var en kortslutning i distribusjonsboksen i bilen. Superchargeren skrudde seg av umiddelbart da kortslutningen ble oppdaget. Ingen ble skadd i brannen. Vår undersøkelse bekreftet at dette var en isolert hendelse, men grunnet skadene på bilen kunne vi ikke definitivt identifisere den eksakte årsaken til kortslutningen, sier kommunikasjonssjef for Tesla i Norge, Even Sandvold Roland til VG i en epost.

Skadene på bilen er en konsekvens av at brannvesenet valgte å la bilen brenne ned, ifølge Tesla.

Tesla sier de føler seg trygge på at brannen var en engangshendelse, men opplyser til VG at de ut fra et føre-var-perspektiv likevel vil lansere en programvareoppdatering til Model S om noen uker, for å gi ekstra sikkerhet under lading. Oppdateringen vil inkludere en diagnostikkløsning for å hindre lading dersom det er en potensiell kortslutning.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.