NYHETSBREV

Kompakt prisgunstig sløyfematet indikator

Endress+Hausers RIA15 er oppdatert og kan leveres for direkte HART-kommunikasjon

RIA 15 sløyfematet indikator fra Endress+Hausser.
RIA 15 sløyfematet indikator fra Endress+Hausser. Bilde: Endress+Hausser

Siden slutten av 2012 har den sløyfematede indikator RIA15 for 4 – 20 mA vært en del av indikatorporteføljen fra Endress+Hauser. Nå har visningsinstrumentet blitt oppdatert og kan nå også leveres for direkte HART-kommunikasjon, skriver Endress+Hausser i denne artikkelen.

HART eller 4 – 20 mA verdier

Med en installert instrumentpark verden over på mer enn 37 millioner enheter er HART en etablert bransjestandard. HART er en "smart" teknologi som samtidig sender et 4 -20 mA analogt signal og digital kommunikasjon i den samme sløyfen.

Med HART RIA15 kan visningsinstrumentet indikere 4 – 20 mA-signal med overlagret HART eller drives som et rent HART instrument og vise opp til fire verdier fra et instrument samtidig. Også HART kommunikasjonsmodus drives RIA15 fra sløyfen med et svært lavt spenningsfall på ≤ 1,9 V (med bakgrunnsbelysning ekstra 2.9V).

Opp til fire verdier i en RIA15

Riktignok støtter de alle fleste prosessinstrumenter over hele verden HART protokollen, men fortsatt benyttes kun det analoge strømsignalet (4 ... 20 mA) i de fleste tilfeller selv om det med HART protokollen er mulig å overføre betydelig mer informasjon fra det enkelte målepunkt.

Instrumenter med HART protokollen gir, som regel, i tillegg til det primære målesignalet, andre målte verdier og statusinformasjon også. Et eksempel på dette er en mengdemåler som ved siden av mengde også måler temperaturen og densitet. RIA15 visningsinstrument kan også vise disse HART-verdiene. Ved å koble instrumentene og visningsinstrumentet som HART multidrop kan flere sensorer kobles til slik at en rekke relevante parametere kan vises på samme displayet. RIA15 overvåker også de tilkoblete instrumentene og vil kunne gi brukeren diagnostikk på givernes tilstand.

Fleksibelt display

HART verdiene kan enten vises vekselvis på RIA15 eller én verdi kan velges og vises fortløpende. De andre målingene kan deretter vises ved å operere på "+" og "-" på enhetens taster.

Instrumentet kan også programmeres til å vise ingeniørenhet for hver målt verdi. Denne enheten er satt opp slik at giverens enhet kan automatisk aksepteres. Videre så er også et søylediagram tilgjengelig for alle HART verdier.

RIA15 kan brukes som primær eller sekundær HART master

HART er en protokoll som fungerer i henhold til master/slave prinsippet. Dette betyr at kommunikasjonsaktivitet kommer fra masteren. I motsetning til andre mester/slave kommunikasjonssystemer tillater HART to herrer: en primær mester, for eksempel et styringssystem, og en sekundær mester, for eksempel en håndholdt terminal. Som regel er feltinstrumenter som E+H’s temperatur, flow eller trykksensorer HART slaver og svarer til de HART kommandoer av master som overføres direkte til dem eller til alle andre deltakere i nettverket. RIA15 kan velges som en primær eller sekundær matrisefunksjon i HART sløyfen. Gjennom denne masterfunksjon i RIA15 er i stand til aktivt å forespørre og vise prosessverdier av en HART giver. Dermed det ikke lenger en master nødvendig i loopen, så kostnadene kan reduseres.

Punkt til punkt eller multidrop

Et HART nettverket kan bli etablert i den analoge HART modus som punkt til punkt forbindelse mellom minst en master og en slave. Men også et nettverk med mer enn én hoved- og flere slaver er mulig, i et såkalt multidrop modus.

RIA15 med HART kommunikasjon kan brukes til begge tilkoblingstyper. Ved multidrop må det HART instrumentet som skal være i loopen gis en manuell adresse, eller så kan den automatiske skannefunksjonen i RIA15 benyttes.

RIA15 leveres med forskjellige internasjonale godkjenninger som Marine-, Ex- og SIL-godkjenninger.

Alt i alt så er RIA15 med HART et fleksibelt visningsinstrument med et bredt anvendelsesområde, både til bruk innen marine, Ex og SIL sikkerhetsapplikasjoner. Med kapsling i plastmateriale med metallfibre er instrumentet korrosjonsfritt, saltvannsbestandig og vannfast med IP 66, NEMA4x tetthetsklassifisering.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.