KLIMA

Klorutslipp har utradert livet i Akerselva

Alt av liv er borte i Akerselva etter klorutslippet forrige uke.
Alt av liv er borte i Akerselva etter klorutslippet forrige uke. Bilde: Scanpix
8. mars 2011 - 08:12

Etter en befaring betegner Norsk institutt for vannforskning (Niva) utslippet som noe av det verste i elvas historie, melder NRK.

– Nå kjenner ikke jeg hele historien, men jeg vil tro at dette ligger nær toppen, i og med at det har tatt alt sammen, sier seniorforsker Torleif Bækken. Han sier livet i elva har hatt bedre forutsetninger for å komme seg etter tidligere utslipp, ettersom disse har skjedd lenger nede i elva. Denne gangen kom forurensingen helt øverst i elveløpet, ved Oset vannrenseanlegg.

Lekkasjen kom fra Oset vannrenseanlegg, helt øverst i Akerselva. Det gjør at livet er borte i stort sett hele elva. (FOTO: Scanpix) Holm, Morten

Alt er dødt

Bækken sier resultatet fra befaringen var mye død kreps, frosker og fisk.

– Vi har funnet én fisk det så vidt var liv i, ellers har vi bare funnet død fisk. Det står også dårlig til med insektlivet og dyrene på bunnen. Der er det ikke helt dødt, men de aller fleste gruppene ser ut til å være borte.

– Beklagelig

Konstituert direktør Per Kristiansen i Vann- og avløpsetaten sier de tar utslippet og resultatet av det tungt og at de nå vil finne ut hvordan det kunne skje.

– Vi har jobbet med å bedre vannkvaliteten i Akerselva de siste 30 årene, så at vi har forurenset nå er veldig beklagelig for oss, sier Kristiansen.

Les også: Derfor er kaffetrakteren hvit

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.