SAMFUNNPOLITIKK

Kleppa byttes ut med Marit Arnstad

Magnhild Meltveit Kleppa går av som samferdselsminister.

Statsminister Jens Stoltenberg presenterte mandag Trygve Slagsvold Vedum som ny landbruksminister og Marit Arnstad som ny samferdselsminister.
Statsminister Jens Stoltenberg presenterte mandag Trygve Slagsvold Vedum som ny landbruksminister og Marit Arnstad som ny samferdselsminister. Bilde: NTB scanpix

Statsminister Jens Stoltenberg hadde bare godt å si da han presenterte de nyslåtte Sp-statsrådene Trygve Slagsvold Vedum og Marit Arnstad på Slottsplassen mandag.

Presis klokken 10.15 kom regjeringssjefen og de to Sp-statsrådene ut fra et ekstraordinært statsråd der rokeringene i regjeringen var eneste sak.

– Med dette får regjeringen to nye engasjerte og dyktige statsråder og takker av to som har bidratt over flere år, sier Stoltenberg.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og landbruksminister Lars Peder Brekk er gitt avskjed i nåde.

Arnstad tar over Kleppas departement, mens Vedum avløser Brekk.

Takket for innsats

På Slottsplassen takket de avtroppende statsrådene for sin innsats.

– Magnhild Meltveit Kleppa har vært med i flere regjeringer, som kommunalminister og samferdselsminister. Som kommunalminister var hun spesielt opptatt av mange av de som har det vanskeligst. Hun var med å innføre en ny og bedre bostøtteordning. Og som samferdselsminister har hun vært med på et historisk løft på samferdselssiden med hundre milliarder kroner mer til vei og bane, og det er mange veier, mange bruer og mange jernbanestrekninger som har blitt startet og blitt satt i gang under Magnhilds ledelse, sa Stoltenberg, som også takket Lars Peder Brekk.

Engasjert hjerte

– Brekk er en personlighet jeg har satt stor pris på å jobbe sammen med. Han har vært med på å løfte landsbruket, få til betydelig landbruksvekst, og han har et brennende engasjert hjerte for bygdene og for norsk mat, sa statsministeren.

– Jeg kommer til å savne begge to, og vil takke begge for et godt samarbeid, sa Stoltenberg som var full av lovord om sine to nye kolleger. Spesielt trakk han fram Vedums humør.– Han har et usedvanlig godt humør, selv i vanskelige situasjoner. Det er en menneskelig egenskap jeg setter stor pris på, sier statsministeren.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.