KARRIERE

Klappjakt på studenter

Portrett: Vegard Wollan  og Alf- Egil Bogen er gründeren bak Atmels satsing i Trondheim. I dag er begge adm. dir.
Portrett: Vegard Wollan og Alf- Egil Bogen er gründeren bak Atmels satsing i Trondheim. I dag er begge adm. dir. Bilde: Lasse Berre

– Vi har ledige stillinger hele tiden, og bruker veldig mye tid på å få tak i de riktige folkene. Vi har så langt i år ansatt 30, men vi skal arbeide hardt for å få tak i 100 til, sier adm. direktør i Atmel Norway, Alf-Egil Bogen. Han understreker at behovet for folk er mye større. Sammen med Vegard Wollan er Bogen gründeren bak Atmels satsing i Trondheim.Enorm vekst

Atmels rekrutteringsproblemer føyer seg inn i rekken av stadig flere bedrifter som sliter med det samme: De får ikke tak i nok folk. Med et næringsliv som går på høygir, er kampen om de beste studentene hardere enn noen gang.

– Vi har hatt en enorm vekst, men bremses av at vi sliter med å få tak i ingeniører, sivilingeniører eller doktorgradskandidater, sier Bogen.

Atmel Norway AS på Vestre Rosten utvikler AVR flash mikrokontrollere for flere av verdens største produsenter av elektronikk. I dag er Trondheimsavdelingen en bærebjelke i Atmel-konsernet.

– Det er ikke langt unna at vi dobler omsetningen fra 2005 til 2006. Vi vil trolig passere 300 millioner dollar i år. Vår visjon er å bli verdens største på vårt felt. Skal vi lykkes med dette, trenger vi flere dyktige folk, sier Bogen.Vil støvsuge øverste hylle

– Det krever stadig mer å få tak i dyktige folk, selv om vi tror mindre firma sliter mer enn oss. Vi er førstevalget for mange nyutdannede , sier Wollan.

Mange bedrifter bruker nå millioner på å sponse studentarrangementer og næringslivsutvalg ved studiestedene. Atmel er ikke så opptatt av å være tilstede på alle tilstelningene: – Vi har faste forelesninger på NTNU og satser på å bli kjent med de dyktige studentene på et tidlig stadium. Det er strategisk viktig for oss. Vi går på dem når de har valgt retning. Målet er å støvsuge øverste hylle.Satser på trivsel

I sommer hadde 30 ferskinger sommerjobb på Vestre Rosten utenfor Trondheim.

– Vi bruker oppskriften sommerjobb, kjører prosjekt- og diplomoppgaver. Samtidig tar vi med oss elementer inn fra studietilværelsen inn på arbeidsplassen, forteller Wollan. Han har en rik samling bilder fra turer i regi av Atmel, fra klatring til matkurs.

– Vi forsøker å videreføre elementer fra tilværelsen som student på NTNU. Både for å sikre rekrutteringen og beholde folk. De skal synes det er artig å jobbe her.

Atmel er klar på at de ønsker å ha kjernekompetansen i Trondheim.

– Derfor må vi rekruttere flere. Hvis vi ikke greier det, kan vi bli nødt til å flytte veksten til andre land, sier Bogen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.