PRODUKSJON

Kjøper norsk kommandokontroll

GJENKJØP: Militært utstyr selges til mange land. Her NASAMS misilutskytningsplattform, som leveres fra Konsgberg-gruppen. FOTO: FRM
GJENKJØP: Militært utstyr selges til mange land. Her NASAMS misilutskytningsplattform, som leveres fra Konsgberg-gruppen. FOTO: FRM

Kontrakten med det amerikanske selskapet Raytheon gjelder kommando- og kontroll-løsninger for luftvernsystemet Nasams til det amerikanske luftforsvaret.

– Denne kontrakten med Raytheon bekrefter Kongsbergs ledende posisjon innen moderne luftvernteknologi og viderefører det 15 år lange og vellykkede strategiske samarbeidet med Raytheon. Kontrakten åpner for fremtidige muligheter for oppdrag i et voksende marked, uttaler direktør Harald Ånnestad i en pressemelding.

Nasams luftvernsystem består av radarer i et nettverk, kommando- og kontrollsystemer og utskytningsramper for missiler av typen Amraam.

Nasams er utviklet og produseres av Kongsberg og Raytheon, og har vært i operativ bruk i Norge siden midten av nittitallet. Norge bidrar også med Nasams-enheter i Natos utrykningsstyrke.

Nasams luftvernløsninger er solgt til Spania, Hellas, Tyrkia og USA. Nasams kan forsvare landbaserte installasjoner mot kryssermissiler, ubemannede flygende farkoster, helikoptre og jagerfly.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.