NYHETSBREV

Kinesere har kjøpt Goodtech Environment

Overtakelsen er forventet i januar 2016

Biovac renseanlegg er et av produktene til Goodtech Enivronment.
Biovac renseanlegg er et av produktene til Goodtech Enivronment. Bilde: Goodtech

Goodtech ASA har torsdag 15.10.15 inngått avtale med det kinesiske selskapet Anhui Guozhen Environmental Protection Technology Joint Stock Co. Ltd. (GZEP) om salg av samtlige aksjer i Goodtechs heleide datterselskap Goodtech Environment AS (GEAS).

Miljøteknologi

GZEP er et storskala miljøteknologiselskap som driver virksomhet innen behandling av avløpsvann og avfallshåndtering i Anhui-provinsen i Kina. GZEP er notert på Shenzhen børsen. Største aksjonær er Anhui Guozhen Group Joint Stock Limited Company som kontrollerer ca. 44 % av aksjene. GZEP hadde i 2014 en omsetning på ca. NOK 1,3 mrd.

Kjøpesummen for samtlige aksjer i GEAS er avtalt til 44,4 millioner kroner. Kjøpesummen skal i sin helhet betales på datoen for overtakelse, som er forventet å finne sted i januar 2016.

Les også: Comeback for økt industriproduksjon i Espen Askeladdens rike

Innfrir lån

I tillegg er Goodtech berettiget til resultat etter skatt i GEAS i perioden fra 1. januar 2015 og frem til overtakelse finner sted. Resultat etter skatt for GEAS utgjorde per 30. juni 2015 2,5 millioner. GZEPs betaling av slikt tilleggsvederlag er forutsatt å skje ca. 60 dager etter overtakelsen.

Per overtakelsen skal GZEP innfri Goodtechs lån til GEAS på 20,6 millioner kroner. Goodtech har forpliktet seg til, før overtakelsen, å kjøpe samtlige aksjer GEAS eier i det heleide datterselskapet GE Göteborg AB til bokført verdi på ca. 2,7 millioner. GE Göteborg AB har ingen operativ virksomhet.

Kjøpesummen skal finansieres gjennom GZEPs egne midler.

Goodtech

Goodtech er notert på Oslo Børs, omsetter for ca. 2,4 milliarder kroner og har ca. 1500 medarbeidere på et 40-talls steder i Norge, Sverige og Finland. Selskapet leverer prosjekter, tjenester og produkter innen elektro- og prosessteknikk, miljøteknikk og industriteknikk til energi, industri, infrastruktur, bygg og offentlig sektor i Norden.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.