BAK NYHETENE

Kildene skal tas. De skal advares og skremmes til taushet

Både i Goliat- (t.v), Yme- og Martin Linge-prosjektene har bekymrede personer tatt kontakt med media og/eller myndigheter for å få fram prosjektproblemene i offentligheten. De aller, aller fleste krever anonymitet. Statoil, her representert ved konsernsjef Eldar Sætre, ga tidligere i år skriftlig advarsel til en tillitsvalgt etter et Statoil-kritisk avisinnlegg, fordi det ifølge selskapet brøt med lojalitetsplikten.
Både i Goliat- (t.v), Yme- og Martin Linge-prosjektene har bekymrede personer tatt kontakt med media og/eller myndigheter for å få fram prosjektproblemene i offentligheten. De aller, aller fleste krever anonymitet. Statoil, her representert ved konsernsjef Eldar Sætre, ga tidligere i år skriftlig advarsel til en tillitsvalgt etter et Statoil-kritisk avisinnlegg, fordi det ifølge selskapet brøt med lojalitetsplikten. Bilde: Eirik Helland Urke/Tormod Haugstad/Talisman/Total/Montasje Kjersti Magnussen

I kanskje det mest åpne av de åpne demokratier, i selve lykkelandet, i balansegangen mellom et nesten utopisk velferdssamfunn og et vellykket kapitalistisk system, finnes det et helt samfunn av det som kan virke som organisert og strukturert hemmelighold.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.