ELEKTRISK

Kia får ladehjelp fra Amazon

Jeff Bezos' nettgigant posisjonerer seg ytterligere i elbilmarkedet.

 Jeff Bezos og hans nettgigant Amazon vil gjerne lade opp Kiaen din.
 Jeff Bezos og hans nettgigant Amazon vil gjerne lade opp Kiaen din. Foto: Kia

Amazon øker innsatsen på elbilmarkedet. Som tu.no tidligere har omtalt så har Amazon allerede investert i elbilprodusenten Rivian i Michigan og Silicon Valley-selskapet Aurora, som utvikler teknologi for selvkjørende biler.

Nå har verdens rikeste mann og nettgiganten hans inngått en avtale med Kia Motors.

Laderne som selges, er vanlige hurtigladere fra blant annet Siemens og Bosch, og på Amazons hjemmesider kan amerikanske eiere av alle typer el- og hybridbiler velge blant flere typer ladere. Kia-eierne får imidlertid spesialavtale om montering av laderen av en elektriker.

Avtalen inngår i Amazon Home Service, som tilbyr vaskehjelp, gartnertjenester, installering av hjemmekinoanlegg, tredemøller og mye annet. Å få en hjemmemontert hurtiglader i garasjen må være fristende for amerikanske elbilsjåfører - de har bare 110-120 volt i stikkontakten, noe som gjør at det tar det 33 timer å lade opp en 2019 Kia Soul.

Kia er den andre bilprodusenten som får på plass en avtale med Amazon. I høst gjorde Amazon en tilsvarende avtale med Audi. Amerikanske e-Tron-eiere er kanskje enda mer motivert for en hjemmelader enn Kia-kundene. Å fullade en Audi e-Tron kan ta inntil 80 timer med en vanlig amerikansk stikkontakt.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.