OFFSHORE

Katrina: 5 oljerigger savnet

Bilde: US Coast Guard

Sjokkerte kunne den amerikanske kystvakten konstatere at fem oljeinstallasjoner er savnet i Mexico-gulfen etter en flytur over området.

-Installasjonene er enten i drift eller sunket, sier Robert Reed i den amerikanske kystvakten til AP.

Kystvakten har vært i lufta for å danne seg et detlajert inntrykk av orkanen Katrinas enorme ødeleggelser. Ingen kunne forestille seg at en rekke plattformer rett og slett skulle forsvinne. På det verste fryktet US Coastguard at hele 20 plattformer var borte.

Evakuert

Oljeselskaper og myndigheter fryktet det verste på forhånd og hadde evakuert 645 plattformer og 90 rigger.

Oljeselskapene strever med å få oversikt over situasjonen. Foreløpig har få selskaper gått ut med informasjon om skadeomfanget.

Uviss produksjonsstart

Exxon Mobil melder om begrensede skader på sine offshore-installasjoner, men de foretar fremdeles skadevurderinger.

Newfield Exploration Company har mistet sin "A" produksjonsplattform i Main Pass 138, men selskapet mener at alle andre installasjoner virker å være intakte.

Til nå har ingen selskaper uttalt seg om når de tror produksjonen vil gjennopptas.

Thunder Horse

BP opplyser at ingen av deres plattformer i gulfen er alvorlig skadet. Heller ikke verdens største flytende oljeinstallasjon, Thunder Horse, skal ha hatt problemer.

Thunder Horse var nær ved å gå til bunns etter å ha blitt truffet av orkanen Dennis med full tungde i juli. Flyteren fikk en slagside på rundt 30 grader, men ble rettet opp og sikret. BP forsikret at plattformen skulle forberedes for nye orkaner. Testen kom i form av Katrina 29. august, knappe to måneder etter.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.