INDUSTRI

Karmøy må ta støyten

STENGER TIDLIG? Søderberg-anlegget på Karmøy kan nå risikere å måtte stenge flere måneder tidligere enn planlagt.
STENGER TIDLIG? Søderberg-anlegget på Karmøy kan nå risikere å måtte stenge flere måneder tidligere enn planlagt. Bilde: Tor Alvseike / Hydro

Hydros kunder innen bygg- og bilindustrien kutter ned på innkjøp på grunn av finanskrisen og egne produksjonsfall. Det gjør at Hydro nå må gå gjennom hele sin internasjonale drift for å se hvor det er mest hensiktsmessig å kutte.

Les også:

Kan stenge tidligere

Siden Søderberg-anlegget på Karmøy bare har utslippstillatelse ut 2009 – ligger de dårligst an.

Ifølge Dagens Næringsliv vurderer Hydro nå om dette anlegget kan stenges tidligere, noe som betyr at de 450 ansatte kan miste jobbene sine allerede om et halvt år.

– Søderberg er jo det som er nærmest, i tillegg til at vi prøver å få til vedlikeholdsstans på et tidligere tidspunkt, sier Hydros investorkontakt Stefan Solberg til avisen.

Foreslår egne kutt

De tillitsvalgte på Karmøy erkjenner at det sannsynligvis er i Norge kapasiteten må tas ut, og foreslår at 20 prosent av kapasiteten på Karmøy tas ut umiddelbart.

– Søderberg-anlegget må ta sin del av det. Vi ønsker å komme raskt i gang med dette. Jo fortere vi avhjelper situasjonen, jo bedre, sier Nito-tillitsvalgt på Karmøy, Terje Friestad, til Dagens Næringsliv.

Hydro vurderer også om Neuss-anlegget i Tyskland må stenge. Selv om det er et moderne anlegg har Neuss marginal lønnsomhet på grunn av de høye kraftprisene i Tyskland, noe som kan ramme de 600 ansatte der.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.