T2

Kanskje den heftigste PC-nyheten på IFA

Og den var ikke engang på messeområdet.

Asus Zenbook U500 er en tynn og lekker 15-tommer med full HD-skjerm og heftig maskinvare.
Asus Zenbook U500 er en tynn og lekker 15-tommer med full HD-skjerm og heftig maskinvare. Bilde: Stein Jarle Olsen

BERLIN: Etter den endeløse rekken med maskiner med touchmuligheter og avtagbar skjerm var vi glade for å finne en "ordentlig" PC på IFA-messen i Berlin.

Skjønt, den befant seg ikke på messeområdet, men i Asus' egen såkalte "Media and sales lounge" et helt annet sted i byen.

Større Zenbook

U500 er en utvikling av Asus' velrenommerte Zenbook-serie, og tar opp konkurransen med Samsungs 9-serie i kategorien ultratynne maskiner med skjerm større enn 13 tommer.

Men der Samsung-maskinen kun har integrert HD 4000-grafikk kan Asus Zenbook U500 by på Intel Core i7-prosessor, Nvidia GT650M-grafikk og opptil 512 GB SSD-lagring - omtrent det du finner i retina-utgaven av Macbook Pro.

Alternativt kan du velge en kombinasjon av 128 GB SSD og 500 GB roterende harddisk, noe som både gir deg kjapp respons og plenty av lagringsplass.

Zenbook U500VZ, som er det fulle navnet, har for øvrig en 15-tommers IPS-skjerm med full HD-oppløsning og antirefleksbehandling, og måler 19,7 millimeter på sitt tykkeste punkt.

Batteritiden skal ifølge Asus være "imponerende", uten at de vil konkretisere det enda. "På linje med våre øvrige Zenbooks", skriver Asus' produktspesialist Anders Haby i en e-post til Teknisk Ukeblad.

TEST: Zenbook UX31A: TEST: Ultrabook med superskjerm

Zenbook U500VZ blir ikke helt like tynn som for eksempel Samsung Series 9, men kan skilte med full HD-skjerm og heftig dedikert grafikkort.
Zenbook U500VZ blir ikke helt like tynn som for eksempel Samsung Series 9, men kan skilte med full HD-skjerm og heftig dedikert grafikkort. Stein Jarle Olsen

Tynt med detaljer

Asus er generelt sett  sparsommelige med detaljene om U500 før lanseringen av Windows 8, men Haby sier at maskinen vil bli tilgjengelig i fjerde kvartal til en pris mellom 12000 og 16000 kroner.

Av øvrige Asus-nyheter kan vi nevne at ultrabooken UX31A på ny får en 11,6-tommers lillebror ved navn UX21A. Denne får også touchskjerm og full HD-oppløsning.

Asus Taichi blir en ultrabook med skjerm på begge sider av lokket, mens Asus Transformer Book har en skjerm som kan kobles fra tastaturet.

Flere IFA-nyheter: Blir dette den viktigste PC-knappen i høst?

Samsung + HBO = sant

Denne erstatter to PC-skjermer

Skryter på seg 20 timers batterilevetid

Samsung lanserer ATIV  

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.