OLJE OG GASS

Kan snu om Lofoten-olje

Liv Signe Navarsete.
Liv Signe Navarsete. Bilde: Scanpix

Etter skarpe reaksjoner fra sine egne, åpner Liv Signe Navarsete (Sp) for å gå fra nei til ja i spørsmålet om utredning av oljeboring i Lofoten og Vesterålen.

Parti-refs

Sp-lederen hadde verken skaffet seg støtte fra olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, parlamentarisk leder Trygve S. Vedum eller stortingsgruppen før hun sa nei til konsekvensutredning på landsmøtet til Natur og Ungdom i begynnelsen av januar, opplyser flere Sp-kilder til VG.

Spørsmålet som er så hett at det kan sprenge regjeringssamarbeidet, burde blitt diskutert i partiet før partilederen konkluderte, mener flere Sp-politikere.

Utelukkes ikke

Terje Riis-Johansen skal være en av dem som internt har gitt uttrykk for at Sps partiprogram slett ikke utelukker en konsekvensutredning.

– Jeg vil ikke si noe mer enn partilederen har sagt. Vi skal ha en prosess, og jeg er sikker på at Sp skal klare å være en del av løsningen i forhold til Lofoten og Vesterålen, sier Riis-Johansen.

Blir diskusjon

Nestleder i stortingsgruppen, Ola Borten Moe, er åpen for å si ja.

– Man kan argumentere både for og imot en konsekvensutredning ut ifra landsmøtevedtaket til Sp, sier Borten Moe.

Navarsete sier at hun står fast på det hun sa, samtidig som hun åpner for en annen konklusjon etter diskusjon i partiet.

– Det jeg sa var avklart i forhold til olje- og energiministeren. Så blir det en diskusjon i tiden fremover, sier Navarsete. (©NTB)

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.