KARRIERE

Kan ikke jobbe på sykehus

Birgit Farstad Larsen (33), internasjonal direktør i COWI, liker seg i hjelm. Men kan ikke tenke seg en jobb i hvit frakk.
Birgit Farstad Larsen (33), internasjonal direktør i COWI, liker seg i hjelm. Men kan ikke tenke seg en jobb i hvit frakk. Bilde: COWI

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg?

Jeg har nylig begynt i den stillingen jeg har i dag, og er fornøyd med å være der jeg er. En rekke av tilfeldigheter har gjort at jeg har havnet her. Veien blir til mens man går. Jeg synes imidlertid at arbeidsoppgaver som kombinerer teknologi, samfunnsplanlegging og økonomi er meget interessante, men jeg tror ikke noe slikt har en spesifikk jobbtittel.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg?

"Absolutt ikke" er litt sterkt å si, men i utgangspunktet ville jeg ikke valgt et yrke innen servicerettede virksomheter, for eksempel i handelsnæringen. Jeg tror også jeg ville hatt vanskelig for å takle en jobb innen helsevesenet, men jeg har stor respekt for dem som har det.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Jeg har vært privilegert og fått reise mye i jobben. Det har gitt meg mange minnerike opplevelser fra andre kontinenter. Ellers så var det et stort øyeblikk å bli tildelt RIFs yngrepris i 2004. Ellers er noe av det beste med å jobbe som rådgivende ingeniør å få være med på åpningen av anlegg som man har vært med på å prosjektere.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Mitt utgangspunkt er fra teknologi og rådgiverbransjen samt internasjonal virksomhet. Jeg vil dermed framheve flerfaglighet. En utadrettet virksomhet kan gjøre arbeidslivet mer spennende og utviklende for mange. Det vil også skape muligheter det norske markedet, gi rom for mangfold, gi gode referanser og økt kompetanse. Norske virksomheter kunne vært mer aktive på en internasjonal arena.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.