BYGG

Johan H. Andresen og Snøhetta vil overta Marienlyst etter NRK

Vil lage nytt signalbygg i Oslo.

Som på Operaen blir det fri ferdsel på taket hvis Ferd og Snøhetta får det som de vil.
Som på Operaen blir det fri ferdsel på taket hvis Ferd og Snøhetta får det som de vil. Illustrasjon: Snøhetta

Med et prosjekt kalt «Lyst» har milliardær Johan H. Andresens selskap Ferd og Snøhetta meldt seg på i kampen om NRK-tomta.

Ifølge Aftenposten vil prosjektet transformere det fredede kringkastingshuset til en ny storstue for byens befolkning og følge NRKs foreslåtte planprogram med en 65/35 prosents fordeling mellom næring og boliger.

Det framgår videre at taket på det gamle radiohuset kan bli et signalbygg på linje med Operataket i hovedstaden, som også Snøhetta sto bak.

– Dette er mye mer enn bare et boligutviklingsprosjekt, det er et bykulturelt utviklingsprosjekt. Det er viktig å se på hva vi kan tilby for byen utover at det etableres nye boliger og næringsaktivitet, sier Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta.

Snøhetta Marienlyst nrk
Stort allrom: Ferd og Snøhetta ønsker å gjøre radiohuset på Marienlyst tilgjengelig for hele byens befolkning. Illustrasjon: Snøhetta
NRKs store studio er blant bygningene som er fredet på Marienlyst. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Marienlyst-eiendommen er rundt 100 mål stor og skal legges ut for salg før sommeren med en anslått verdi på 2 milliarder kroner.

– Vi har lyst til å tilby byen noe nytt og annerledes, samtidig som vi tar vare på historien. Vi er opptatt av å skape varige verdier og sette tydelige spor. Gjennom å utvikle en ny bydel som rommer «alt», mener vi at skal kunne lykkes med det, sier Johan H. Andresen.

Les også

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.