Jakter på ulykker

DNV GL er i startfasen av et nytt Joint Industry Project der målet er å finne de bakenforliggende årsakene til at ulykker oppstår

DNV GL, Bergen
DNV GL, Bergen Bilde: DNV GL

DNV GL har startet jakten på ulykker, og selskapet ber nå alle som sitter på informasjon om å ta kontakt. Bakgrunnen er at selskapet nå er i startfasen av et nytt Joint Industry Project, JIP, der målet er å finne de bakenforliggende årsakene til at ulykker oppstår, for å kunne redusere faren for nye ulykker i fremtiden.

Et første møte med interesserte deltakere skjer på DNV GL sitt anlegg i Bergen, 23. november. Hovedmålgruppen er operatører og andre industrielle aktører innenfor olje- og gassnæringen.I en pressemelding skriver selskapet at de allerede har jobbet mye med ulykker i industrien, og har analyser av mer enn 2000 ulykker verden rundt.

Deltakerne i JIP-en vil få adgang til oppdaterte trendanalyser basert på rotårsaker, materialer, maskinger og utstyr og andere feilkilder.

Hans Erik Berge ved DNV GL sier til Automatisering at dette prosjektet nå er i så tidlig fase at lite er bestemt ennå. Han kan ikke si noe om varighet, heller ikke om antall deltakere.

Les også: Norsk havbruk vil redusere risiko med automatisering

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.