T2

Interessant liten boks gir stor lyd

TEST: Denne boksen er alt som skal til for en bedre musikkopplevelse når ingen andre vil høre.

Arcam rPAC. FOTO: Watt
Arcam rPAC. FOTO: Watt Bilde: Watt
Håvard Holmedal
26. juli 2012 - 15:58

ARCAM rPAC

Pris: 1995,-

Importør: Ljudtema

KARAKTER: Terningkast 6

Det er mange som med tungt hjerte tar farvel med stereoanlegget hjemme for å dra på hytta, til syden eller på skrålete biltur med unger, bikkje og svigermor.

Da kan det være deilig å kunne koble av med musikk fra PC-en og et par hodetelefoner. rPac gjør denne opplevelsen enda bedre.

USB-DAC

Kort fortalt er dette en asynkron USB DAC med innebygget hodetelefonforsterker og et par utganger til et par aktive høyttalere eller en forsterker.

Den kobles enkelt til USB-porten på PC-en eller Mac-en, og med et par praktisk plasserte knapper regulerer du volumet opp og ned.

Test av nettverksspillere: Din neste musikkavspiller

Test av receivere: Hjemmekino til folket

Lyden

Selv på et vanlig stereoanlegg høres det greit forskjell på den innebygde hodetelefonutgangen og lyden fra rPac, men med et par gode hodetelefoner får du gjemt unna såpass mye av støyen rundt deg, og eventuelt akustiske problemer i stua, at lyden gjør et merkbart hopp i retningen oppover.

Lyden blir roligere og mer avslappet, du får bedre og dypere bass, og diskanten og mellomtonen som kan høres ut som en blanding av plast og knust glass på hodetelefonutgangen på Mac-er glatter seg ut og blir behagelig hørbar.

Forskjellen er ikke å så gigantisk at det er særlig vits å benytte hodetelefoner til et par hundrelapper, eller et mikroanlegg til tusenlappen og tro at man får en betydelige forbedret opplevelse. Denne er for deg som liker god lyd og synes lyden fra datamaskinen har en tendens til å bli både grøtete, tynn og flisete.

Hodetelefontester:

Beyerdynamic T70: Sylskarp presisjon!

Shure SRH-1440: Suveren til akustisk musikk

Philips Fidelio L1: Philips frir til entusiastene

Konklusjon

rPac fra Arcam er en praktisk, liten og nyttig liten boks med tydelig positiv påvirkning av lyden i et par middels dyre til dyre hodetelefoner, eller som en lydmessig oppgradering av lyden hvis du benytter datamaskinen til å spille musikk på stereoen hjemme.

Dette er en liten gadget du rett og slett skal unne deg!

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

Nå kan du skrote CD-samlingen

Slik får du musikken trådløs

De beste digitalkonverterne  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.