BYGG

Ingen vakre broer i nord?

Teknisk Ukeblad lanserte før helgen kåringen av Norges vakreste bro, og inviterte i den forbindelse leserne til å sende inn forslag til kandidater.

TekniskLUNDE BRU I VALDRES: Norges vakreste?

Teknisk

Så langt har vi fått inn en rekke forslag, med begrunnelser som rager fra det rent estetiske til detaljerte tekniske beskrivelser av broene.

Noen hybrider finner vi og, som for eksempel denne:

”Flott og estetisk vakker bro med fin belysning. Broen har hovedbæresystem i tre.”

Høyere enhet

Noen har også svært luftige beskrivelser av sin utvalgte bro:

"En svært estetisk utforming med pene proporsjoner og et lite særtrekk: Brolegemet skiller lag med bærewirene i ene enden. Her går teknikk og estetikk opp i en høyere enhet."

Flere er også opptatt av det økonomiske, og påpeker at sine brokandidater for lengst er ferdige med bompengebetalingen.

Ingen lengst mot nord

Hedmark, Møre og Romsdal og Nordland er fylkene med flest foreslåtte broer så langt, mens de to aller nordligste fylkene så langt ikke har en eneste kandidat i kåringen.

Andre fylker uten broforslag er for eksempel Vestfold, Vest-Agder og Buskerud.

Kun veibroer HELGELANDSBRUA I NORDLAND: Norges vakreste?

Kun veibroer

Vi gjør oppmerksom på at vi kun aksepterer veibroer i denne omgang, altså ikke gangbroer, sykkelbroer eller jernbanebroer.

Ypsilon bro i Drammen, som flere så langt har foreslått, er derfor utelukket fra denne kåringen, da den er en ren gangbro.

Premie

Vi godtar også bare forslag innsendt via vårt forslagsskjema, slik at kandidater som kommer inn via kommentarfeltet ikke kommer med.

Blant de som foreslår kandidater trekker vi en vinner som får et Canon Powershot A3100 IS digitalkamera og en Canon Selphy CP790 fotoskriver.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.