PRODUKSJON

Industrimoter på LillestrømMen hovedsaken på Industriens motemesse, DVH'02, er å bygge nettverk og finne måter å sparer hundrevis av millioner kroner årlig på mer fornuftig innkjøp.

Arrangørene av DVH'02 påpeker at gode kontakter, innkjøpsavtaler og integrerte forsyningstjenester er sentrale verktøy for utvikling av konkurransekraft i en hardt presset norsk industri.

Medlemmene i Stiftelsen Tradebroker-ISAL handlet på felles avtaler for 1,2 milliarder kroner i 2001. Da var priser ferdig forhandlet og mange hadde lagt til rette en kostnadseffektiv logistikk.

Erfaringene til TESS viser at integrerte forsyningstjenester, rammeavtaler og eHandel bedrift-til-bedrift (B2B) samlet kan redusere kostnadene med minst 20 prosent.

Det betyr at disse bedriftene kan spare flere hundre millioner kroner i året på innkjøp av blant annet produkter til drift og vedlikehold.

Flertallet av utstillerne er norske, men også 16 utenlandske leverandører har funnet veien til Lillestrøm og Industriens motemesse DVH'02, heter det i en pressemelding fra arrangørene.

Representanter fra den europeiske leverandørorganisasjonen EDIS, som har et innkjøpsvolum på 250 millioner Euro i året, er også til stede på Industriens motemesse.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.