OLJE OG GASS

Industrien glad for Lofoten-forslag

Norsk Industri gleder seg over Aps forslag til konsekvensutredning av olje- og gassutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen.

Norsk Industri er fornøyd med Arbeiderpartiets forslag til konsekvensutredning i Lofoten.
Norsk Industri er fornøyd med Arbeiderpartiets forslag til konsekvensutredning i Lofoten. Bilde: NTB scanpix
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
31. jan. 2013 - 09:22

Bransjesjef for Olje og gass, Runar Rugtvedt, sier kunnskapsinnhentingen som er allerede er gjennomført for dette området viser at det er fullt ut forsvarlig å åpne disse havområdene.

– I tillegg har områdene kjent geologi, ny seismikk er samlet inn og det ligger nær eksisterende infrastruktur, sier han.

Les mer: Ap vil åpne Lofoten i neste periode

Sameksistens

Norsk Industri påpeker at konsekvensutredningen må omfatte hvordan teknologi og løsninger kan ivareta grunnleggende hensyn til miljø og sikkerhet.

– Boretidsbegrensninger, som Stortinget fastsatte dem for Nordland VI, er et annet tema. Det er viktig at det legges godt til rette for sameksistens med fiskeri- og reiselivsnæringen, heter det i en kommentar fra Norsk Industri.

Sikrer aktivitet

Rugtvedt vektlegger betydningen av at aktivitet i disse områdene kan sikre et jevnt aktivitetsnivå for oljeselskapene og leverandørindustrien og bidra til en industriell utvikling lokalt og regionalt.

– I sum betyr dette at ekstra vekt må legges på samlende prosesser når det gjelder forvaltningen av naturressursene i denne del av Norge, i pakt med de beste tradisjoner i norsk oljehistorie, fastslår bransjesjef Rugtvedt.

Amper Bellona-leder

Bellona går hardt ut mot Ap-beslutningen.

Frederic Hauge gir ikke opp kampen så lett.

-Jeg har brukt over 30 år av livet mitt på å kjempe mot oljevirksomhet i disse sårbare områdene. Vi i Bellona stoppet dette rett før valget i 2001, da vi lå med båten vår Kallinika utenfor Røst. Vi vant det slaget, og vi har definitivt ikke tenkt til å gi oss nå, sier Hauge.

Les også:

Borten Moe vil bore i Lofoten allerede i år

Ber oljeindustrien slutte å mase om Lofoten

Vurderer oljeaktivitet på Svalbard  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.