NYHETSBREV

Industrie 4.0 – studietur til München

I samarbeid med Sintef inviterer Norsk-Tysk Handelskammer til studietur i desember

I desember kan det bli tur til München, her Karlstor og Karlsplatz i sentrum av byen.
I desember kan det bli tur til München, her Karlstor og Karlsplatz i sentrum av byen. Bilde: Andrey Omelyanchuk

Norsk-Tysk Handelskammer, i samarbeid med Sintef, arrangerer en studiereise om Industrie 4.0 i dagene 7. – 9. desember. Målet er å gi deltakerne en innføring i hva Industrie 4.0 er, hvilke utfordringer og muligheter en slik strategi skaper, samt å besøke spennende produksjonsbedrifter for å lære mer om temaet i praksis.

Omstilling

Prosjetktelder Hanne Marit Grønning Strand i Norsk-Tysk Handelskammer forteller at det er plass til 25 deltakere på turen som arrangeres for første gang.

Programmet går over 2,5 dager og vil innledes med et interaktivt halvdagsseminar. Temaer som kommer opp er blant annet hva Industrie 4.0 er, hvordan politikere, næringsliv og forskere jobber sammen, hvordan industribedrifter omstiller seg, nye forretningsmodeller og hvordan ansatte påvirker og behov for ny kompetanse.

Fikk du meg deg: Mæland åpner for industriprosjekt

Bedriftsbesøk

– Vi skal besøke en eller to store industribedrifter, i tillegg noen små og mellomstore. Siden vi ikke har bekreftet noen ennå vil jeg ikke ut med navn, sier Grønning Strand.

Hun forteller at Sintef er med i prosjektet som faglig partner, og at de har hatt samarbeid om Industrie 4.0 med Fraunhofer-instituttene i Tyskland.

Har du lest: Advarer mot umenneskelige cyberfabrikker

Programmet snart klart

Et detaljert program kommer i midten av oktober, seminaret er lagt til München. Norsk–Tysk Handelskammer ber interesserte om å melde seg. Målgruppen for reisen er norske industribedrifter, forskning, offentlige aktører, samt interesse- og bransjeorganisasjoner. Deltakeravgift per person er 7 900 kroner, det dekker alt bortsett fra reisen til og fra Tyskland.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.