INDUSTRI

Think bekrefter USA-fabrikk

Think Ox
Think OxBilde: Asbjørn Goa

På en pressekonferanse i Michigan Information Technology Center i Ann Arbor torsdag, kunngjorde Think-sjef Richard Canny planene for å etablere en fabrikk i USA.

Think forbereder utflagging

Kapasitet på 60.000 biler

Som Teknisk Ukeblad meldte tirsdag, har Think-ledelsen møtt representanter fra åtte amerikanske stater med henblikk på etableringsstøtte. Dermed er det ikke avgjort hvor fabrikken skal bygges.

Les også: – Think skal lansere USA-planer

– Fabrikken vil i utgangspunktet sysselsette 300 ansatte med en startkapasitet på 16.000 biler per år. Det tekniske senteret vil gi arbeid til 70 ingeniører og spesialister innenfor elektriske drivsystemer. Planene legger opp til total 900 ansatte og en kapasitet på 60.000 biler i året, skriver Think i en pressemelding.

– USA er i ferd med å overgå Europa som et svært attraktivt marked for elbiler og er en ideell plassering for utvikling og bygging av elbiler, sa Richard Canny på pressekonferansen.

Klar i 2010

Produksjonen i USA er forventet igangsatt i 2010, med et førsteårsvolum på 2 500 enheter, som vil tilgjengeliggjøres for pilot- og testprogrammer.

– Vi ser for oss at vi skal spille en liten, men voksende rolle i den amerikanske bilindustrien. Vi skal gi USA nye arbeidsplasser i industrien for å erstatte forbrenningsmotor, som er dyre i drift og vedlikehold, med rene og effektive elbiler, var måten Canny pakket dette inn i like utenfor den kriserammede bilbyen Detroit.

Datterselskapet Think North America planlegger også å søke om lavrente lån fra det amerikanske energidepartementets Advanced Technology Vehicle Manufacturing program (ATVM).

Ifølge Think skal de i tillegg opprettholde produksjonskapasitet i Europa. I Norge er 95 Think ansatte tilbake på jobb.

Think planlegger USA-fabrikk

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.