INDUSTRI

Kongsberg kjøper subsea-selskap

Kongsberg Oil & Gas Technologies styrker teknologi- og ingeniørkapasiteten ved å kjøpe Apply Nemo.

Involvert: Både Kongsberg Oil and gas Technologies og Nemo Enginering var involvert i Ormen Lange-prosjektet.
Involvert: Både Kongsberg Oil and gas Technologies og Nemo Enginering var involvert i Ormen Lange-prosjektet.Bilde: STATOIL

 

Selskapet har spesialisert seg på engineering av rørledninger og komplekse strukturer og systemer på havbunnen.

Det er nå 172 ansatte i det som i 1989 ble startet av fire gründere som Nemo Engineering på Lysaker. Omsetningen i år blir på ca. 275 millioner kroner.

Hånd i hanske

Administrerende direktør i Kongsberg Oil & Gas Technologies, Pål Helsing, sier at Apply Nemo er en meget god match for Kongsberg Oil & Gas Technologies på grunn av selskapets teknologi- og produktrelaterte fokus og kompetanse.

Han liker også Nemos geografiske tilstedeværelse i Nordsjøen og Australia.

– Vårt mål er å være en vel ansett leverandør av ”world class”-løsninger for havbunnen, basert på innovative og verdiskapende produkter og teknologier. Vi er meget tilfreds med oppkjøpet og ser på dette som en plattform for bærekraftig vekst for Kongsberg Oil & Gas Technologies innenfor subseamarkedet, sier Helsing i en pressemelding.

Fordel for alle

Apply Nemo setter pris på å bli en del av subseadivisjonen til Kongsberg-selskapet.

– Vi har utviklet og finjustert våre produkter og tjenester gjennom flere år. Vi ser virkelig frem til å bli en del av et høyteknologisk konsern. Vi gleder oss til å bli integrert med Kongsberg Oil & Gas Technologies’ subseadivisjon. Vi er sikre på at dette vil være til fordel for våre kunder, ansatte og fremtidig teknologiutvikling”, sier Håkon Strømberg, administrerende direktør i Apply Nemo.

Overtakelsen skal skje i januar.

Kongsberg Oil & Gas Technologies er et heleid datterselskap av Kongsberg Gruppen ASA.

Apply Nemo har hittil vært en uavhengig leverandør av avanserte engineeringstjenester, produkter og løsninger for olje- og gassinstallasjoner på havbunnen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.