Jotun tilbake i Egypt – stenger i Libya

Jotun tilbake i Egypt – stenger i Libya
SATSER: Jotun satser stort for tiden, men må redusere aktivitetene i Libya på grunn av uroen i landet. Bildet er en illustrasjon av Jotuns nye malingfabrikk i Vindal. Bilde: Mapaid

Da urolighetene oppsto i Egypt for noen uker siden, valgte norske Jotun midlertidig å legge ned all virksomhet i landet.

Stokke-mannen Tor Hatlo-Johansen, som leder Jotuns aktiviteter i Egypt, ble kalt hjem av konsernledelsen i Sandefjord, men nå er han tilbake i Egypt, melder sb.no.

Les også: Oljepris kan torpedere veksten

Må stenge

Den dramatiske utviklingen i Libya førte til at Jotuns kontor og varelager i storbyen Benghazi ble stengt i helgen. Samtidig ble aktiviteten og bemanningen ved hovedkontoret i Tripoli redusert.

Mandag formiddag ble det kjent at Statoil stengte sitt kontor med 30 ansatte i Libyas hovedstad Tripoli på grunn av uroen i landet.

Les også:

– Sikkerhet først

Ingen av Jotuns 55 ansatte i Libya er nordmenn – kun egyptere og libyere. De elleve ansatte som jobber i Benghazi, er blitt bedt om å holde seg hjemme denne uken av sikkerhetsmessige årsaker.

– Sikkerheten kommer i første rekke. Vi tar nye vurderinger hvis det skulle vise seg å være nødvendig, sier kommunikasjonssjef Celin Huseby i Jotun.

Les også: Libya-uro sender oljeprisen til værs

Og: Jotun vokser over hele verden

Les mer om: